L’Escala i Castelló d’Empúries entren a la 1a Trilliga gironina de triatló

Castell-Platja d’Aro i S’Agaró i Torroella de Montgrí també formaran part de la competició, que es disputarà entre l'abril i l'octubre

Josep Bofill, Jordi Masquef i Jordi Casas, a la presentació de la Trilliga

Josep Bofill, Jordi Masquef i Jordi Casas, a la presentació de la Trilliga

Redacció

La Diputació de Girona ha acollit aquest divendres la presentació de la primera edició de la Trilliga gironina. Es tracta d’un circuit de triatló amb quatre proves puntuables, que tindran lloc en municipis de l’Alt i el Baix Empordà entre la primavera i la tardor. En concret, les proves seran a l’Escala (16 d’abril), Empuriabrava, a Castelló d’Empúries (21 de maig), Castell-Platja d’Aro i S’Agaró (2 d’octubre) i l’Estartit, a Torroella de Montgrí (9 d’octubre). Hi haurà cinc modalitats d’Sprint, Olímpica, Half i Aquabike, en categoria masculina i femenina.

L’acte ha comptat amb la participació del diputat d’Esports, Jordi Masquef; l’alcalde de l’Escala, Josep Bofill, i el director de la Trilliga gironina, Jordi Casas, de Stat Sport Club. «Es tracta d’un circuit que reforça la marca de les comarques gironines com a destinació turística esportiva de primer ordre i que, alhora, ens ajuda a desestacionalitzar el turisme fora de la temporada d’estiu», ha destacat el diputat Jordi Masquef.

El responsable organitzatiu de la Trilliga ha agraït el suport de la Diputació de Girona i ha apuntat que, de cara a la primera prova, a l’Escala, ja hi ha uns 600 inscrits. «Hi ha participació d’esportistes catalans, però també d’arreu d’Europa, sobretot francesos, que són capaços de fer 800 quilòmetres per competir una hora».

Cada categoria tindrà un guanyador, tant en categoria masculina com femenina. S’imposaran els que obtinguin més punts, comptant els tres seus tres millors resultats.