L’Alt Empordà de Peralada té el darrer cartutx per optar al títol de Tercera Catalana

Els de Manel Cabezos, quarts, reben el líder imbatut Bellcaire, ara situat a 11 punts provisionalment

L’Alt Empordà de Peralada, celebrant un triomf. | EMPORDÀ

L’Alt Empordà de Peralada, celebrant un triomf. | EMPORDÀ / ll.r. peralada

Lluís Ribera

L’Alt Empordà de Peralada –fins fa uns mesos, instal·lat a Vilajuïga– tindrà l’ocasió d’enganxar-se pel títol de campió de Tercera Catalana aquest dissabte (20 h) a l’annex peraladenc amb la visita del líder indiscutible, el Bellcaire d’Empordà. El conjunt que entrena Manel Cabezos és quart, actualment a 11 punts del primer classificat, però amb un partit pendent que jugarà el 18 de gener contra el Monells.

Els peraladencs han tret la calculadora i en el millor dels casos es podrà situar a cinc punts del líder i optar per l’única plaça d’ascens a Segona que hi ha en joc. Perquè això passi, el filial del CF Peralada ha de guanyar els dos pròxims partits.

Guanyar o canviar l’objectiu

El president del club, Jaume Corominas, explica que «serà un partit complicat, si el perdem, els tindrem a molts punts de distància i hauríem de canviar els objectius i intentar ser el segon millor classificat». L’Alt Empordà de Peralada només ha perdut dos partits de lliga, però el Bellcaire de l’escalenc Pitu Batlle ha cedit com a màxim dos empats. Del duel de dissabte entre aquests dos equips n’estarà molt pendent el Palafrugell, immediat perseguidor del líder, i el Roses City, que és tercer a set punts de distància i que no llança la tovallola.

En l’última jornada, l’Alt Empordà de Peralada va desencallar el partit a Borrassà (1-3) amb un doblet de gols a la segona part d’Isma Chaabouchi –abans, Alberto Jiménez havia igualat l’1-0 inicial de Joan Hernández. El Roses City de Francesc Serra i Álvaro Fransoy també va trencar el partit a la represa, a Bàscara (0-2), amb dianes de Miquel Martínez i de Gianfranco Galli.

El Cistella obté un triomf balsàmic a Agullana

A la part baixa de Tercera, el Cistella va sumar la segona victòria en tres partits des que Albert Sala va agafar les regnes de la banqueta. En aquest cas, al camp d’un Agullana que marca la línia de la permanència i gràcies a un solitari gol de Simón Fernández (31’) i a les actuacions del porter Noel Pot. A Quarta, hi descendeixen els quatre últims classificats i els cistellencs ara tenen la permanència a tres punts. Empuriabrava-Castelló B, Borrassà i Selvatans són els altres tres equips que també baixarien de categoria.