Després de l’aturada de l’activitat pel sotrac de la Covid, el Centre Excursionista Jonquerenc va reprendre l’activitat habitual ja fa uns mesos per tornar a gaudir de les seves sortides amb amics i família. El mes de maig passat, s’organitzava la mítica Marxa dels Dòlmens. Aquesta última edició era la trenta-vuitena que l’entitat empordanesa duia a terme i enguany es podia fer a peu, caminant, o també corrent.

Ara fa dues setmanes, el centre excursionista Jonquerenc va organitzar la 73a Travessa de l’Albera, la qual compta amb un recorregut que va des de la Jonquera fins a Portbou. Aquesta sortida agrupa famílies i amics que es troben de tant en tant i s’animen a fer les rutes per la comarca de l’Alt Empordà. «Tenim companys que s’uneixen al grup des de Cantallops o Campmany i ens trobem a mig camí, a vegades al Puig Neulós, depèn de cada any» ens explicava Tat Pérez Mesquida, presidenta de l’entitat jonquerenca des de fa quatre anys.

La Marxa dels Dòlmens, un altre clàssic Josep Ribas

El centre excursionista de la Jonquera celebrarà el cinquantè aniversari l’any que ve i compta vora la setantena de socis que sempre que poden s’animen a fer sortides i excursions amb els amics. «La majoria de socis són majors de quaranta anys, tot i que fa uns anys que tenim un grup de joves que s’animen i proposen coses amb moltes ganes de tirar endavant. Molts d’ells són exfutbolistes que tenen ganes de mantenir-se en forma després de penjar les botes» declarava la Tat.

Un paisatge únic

Des del centre estan encantats de comptar amb gent jove amb empenta i ganes de fer coses. Poder fer sortides a aquest entorn és tot un goig. «A mi m’agrada molt fer la Travessa de l’Albera, veus diferents boscos, diversos paisatges, és un privilegi poder viure aquí. Quan arribem a Portbou, el primer que fem és banyar-nos i celebrar-ho amb una arrossada».