Els dos esportistes que han donat positiu per coronavirus a la Vila Olímpica de Tòquio són dos futbolistes sud-africans als quals cal afegir un tercer cas positiu en l'equip, identificat com un dels entrenadors adjunts, també a l'allotjament olímpic.

«Tres membres de l'equip de futbol masculí sub-23 de Sud-àfrica han obtingut un resolutat positiu en proves de covid-19 i es troben aïllats a les instal·lacions d'aïllament de Tòquio 2020», segons ha informat la Delegació Olímpica de Sud-àfrica a la seva pàgina web.

Els tres membres són els jugadors Thabiso Monyane i Kamohelo Mahlatsi, així com l'analista de vídeo Mario Masha, els qui van obtenir un resultat positiu en l'última ronda de proves diàries de saliva, segons la delegació.

El comitè sud-africà ha informat que la resta de l'equip ja ha donat negatiu dues vegades i està seguint de prop totes les recomanacions de les autoritats sanitàries locals.

«Els oficials i la gerència de l'equip sud-africà han seguit totes les regles, protocols i procediments rellevants durant les rutines d'arribada prèvies als Jocs», afegeix la nota.