Segueix-nos a les xarxes socials:

Agullana

La nostàlgia de 100 anys amb els colors de l'Agullana

El Club Esportiu ha muntant una exposició que repassa la seva història

This browser does not support the video element.

La nostàlgia de cent anys amb els colors de l'Agullana

El Club Esportiu Agullana celebra el centenari de la seva fundació fent un recorregut a la seva història. La pràctica del futbol a Agullana es va iniciar cap a l'any 1917, però no va ser fins al 1920 que es va crear el Centre d'Esports d'Agullana, de la mà de Joan Gich Romañach i Jaume Pujulà Cardoner, pioners d'aquest esport. Inicialment es va practicar el futbol al Prat d'Egna, després en un camp del mas de Can Daniel, posteriorment a l'Era d'en Serra, a tocar del que seria l'actual camp de La Sella, inaugurat el 1933 i municipalitzat el 1940.

El club compta en l'actualitat amb el seu equip a la Quarta Catalana, però per arribar fins aquí han passat vivències i anècdotes que s'han recollit en una exposició. Una selecció d'objectes, fotografies i documents històrics reflecteixen un segle de vida, des que l'entitat esportiva es va inaugurar el 1920 i fins avui. L'Ajuntament d'Agullana ha acollit aquesta mostra, per la qual han passat visitants de tota la comarca per conèixer més a fons la història del club esportiu.

Tot i que l'aniversari es va celebrar l'abril del 2020, en ple estat d'alarma, el CE Agullana ha aprofitat la Setmana Santa per exposar tots aquests objectes i documentació en ordre. L'exposició s'ha estructurat a partir d'onze panells, ordenats cronològicament per narrar la història del club a partir d'objectes com fotos, programes de partits de futbol, documents significatius, cartes històriques o, fins i tot, copes aconseguides per equips o jugadors del club.

Un dels organitzadors, Pere Rigall, explica que, per exemple, «hi ha una vitrina internacional, que conté fotos i objectes de partits jugats contra equips estrangers». Rigall també destaca «la vitrina dels campions, amb tres copes aconseguides pel club durant les temporades 1990-1991, 2000-2001 i 2004-2005».

Aquest representant de l'organització del centenari del club de futbol agullanenc ha valorat l'acollida de l'exposició molt positivament i ha afirmat que «hi ha previsió de tornar a muntar una exposició durant les festes d'agost del poble, per a aquelles persones que se l'hagin perdut ara».

Prem per veure més contingut per a tu