Segueix-nos a les xarxes socials:

Adam Yates s'emporta la Volta del centenari en la festa d'Ineos

El ciclista britànic se situa en el lloc més alt d'un podi completat al complert per membres de l'equip Ineos

Adam Yates s'emporta la Volta del centenari en la festa d'Ineosefe/toni albir

Adam Yates (INEOS Grenadiers es va proclamar guanyador de l'edició número 100 de la Volta Catalunya després de defensar el mallot de líder en l'última etapa, amb sortida i arribada a Barcelona, que acabava amb el mític circuit a la muntanya de Montjuïc. El ciclista britànic agafa el relleu del colombià Miguel Àngel López, qui va guanyar l'edició del 2019 -l'any passat no hi va haver cursa a causa de la pandèmia. A més, ha estat una Volta Catalunya amb clar domini de l'equip INEOS Granadiers que, a part de situar a Yates al lloc més alt del podi, també ha situat a tres ciclistes en les tres primeres posicions. Riche Porte va acabar segon de la general a 45 segons del britànic i Geraint Thomas va ser tercer, completant el podi i la festa de l'equip britànic. Per la seva banda, el murcià Alejandro Valverde (Movistar Team) continua donant guerra als seus 40 anys i va acabar quart de la general a un minut i tres segons de Yates.

L'etapa d'ahir, de 133 quilòmetres amb final a Montjuïc, se la va emportar Thomas De Gent (Lotto Soudal). El belga, un dels ciclistes amb més experiència en escapades, va dominar l'última pujada al mític alt de la Ciutat Comtal i va fer l'estocada final al seu company d'escapada, Matej Mohoric (Bahrain-Victorius , que va acabar creuat la meta a 22 segons de De Gent. El tercer de l'etapa d'ahir va ser Attila Valter (Groupama - FDJ), que ja va arribar a un minut i 42 segons del belga. Quatre segons després de l'hongarès entraven els favorits per la classficació general, amb Sébastien Reichenbach (Groupama - FDJ) seguit per Valverde. Adam Yates entrava amb el grup dels favortis sense cedir cap segon respecte als seus rivals més immediats i assegurant-se el mallot de campió.