Segueix-nos a les xarxes socials:

L'esport amateur continua mobilitzat

Girona, Lloret, Palamós, l'Escala i Sant Feliu acolliran dissabte nous actes de protesta de la plataforma Ja n'hi ha prou

L'esport amateur continua mobilitzataniol resclosa

Les mobilitzacions de la plataforma Ja n'hi ha prou, que reclama el retorn de l'esport de base i amateur davant les restriccions obligades per la Generalitat en la lluita contra la pandèmia, continuaran aquest cap de setmana. De moment ja n'hi ha d'assegurades a Girona (Fontajau), Lloret, Palamós, l'Escala i Sant Feliu de Guíxols, entre altres municipis gironins. El moviment, que ha nascut a les comarques gironines però que és global per a tot Catalunya, també té actes convocats arreu del territori. Un dels més multitudinaris que s'espera es farà a Manresa.

L'esport modest va rebre ahir una nova plantofada que, no per esperada, va fer menys mal. Les restriccions s'allarguen deu dies més, fins al diumenge 24 de gener, i això vol dir que a Catalunya només està permesa la pràctica esportiva en recintes a l'aire lliure (i, per tant, pavellons i gimnasos estan tancats). A més, amb el confinament municipal, un esportista que hagi d'anar a entrenar-se a un altre indret diferent al de la seva residència, tampoc ho pot fer. Les úniques competicions permeses són les d'àmbit professional i les de lligues espanyoles i internacionals. Els tornejos catalans i de formació continuaran tancats i sense que res faci pensar que es podran reprendre ja aquesta temporada.

Ja n'hi ha prou va nèixer la setmana passada com a resposta a les restriccions del Govern a l'esport més modest i formatiu. Un dels seus portaveus és el tècnic del Bordils d'handbol, Pau Campos, que ahir es mostrava satisfet amb la resposta de la gent. El manifest que van llançar, reclamant el retorn a l'activitat i subratllant que l'esport és segur després de la inversió que van fer els clubs ja supera les 11.000 adhesions. «Hi ha molts particiulars, però també molts clubs, federacions i organismes, amb la qual cosa, darrere d'aquesta quantitat hi ha molta més gent», assegurava.

Dissabte passat, tot i el mal temps, la plataforma ja va fer diverses mobilitzacions amb una notable resposta, com les de la Bisbal o Santa Coloma. Aquest cap de setmana es repetiran les accions. Serà demà a les 12 del migdia davant dels pavellons. A Girona una de les que es preveu més multitudinària serà la que hi haurà a Fontajau, amb la participació de molts clubs de bàsquet. Ahir qui va anunciar que dona suport a les reivindicacions del col·lectiu va ser el president de la UFEC Gerard Esteva. Amb un tuit va fer públic que assistiria a la mobilització que hi haurà demà al pavelló dels Lluïsos de Gràcia.

La reivindicació de Ja n'hi ha prou ha acabat donant veu al col·lectiu més feble de l'esport, l'amateur i de base, que tem que amb les actuals restriccions, sense gairebé poder entrenar, i amb la competició aturada, haurà de capejar un fort temporal en forma d'abandonament de la pràctica esportiva per part de nens i joves. El col·lectiu lamenta que es pugui anar al cinema o al teatre però que, en canvi, un nen no pugui entrenar-se en un pavelló.

Prem per veure més contingut per a tu