Segueix-nos a les xarxes socials:

El Govern autoritza els entrenaments individuals a partir de dilluns

A partir del dia 11 es podrà començar a fer sessions amb grups reduïts però encara no amb la plantilla al complet

Cada cop sembla més clar que, si no hi ha un rebrot de casos, de mica en mica l'esport anirà tornant a la normalitat. Serà una normalitat diferent, lògicament, sobretot els primers dies. En aquest sentit, ahir va quedar clar que els jugadors del Girona, i la resta d'equips de Primera i Segona A, podran tornar als entrenaments «de manera individual» a partir de dilluns dins del pla de desescalada del Govern per la crisi sanitària de la COVID-19, segons va anunciat el president de l'executiu , Pedro Sánchez, després del Consell de Ministres. Aquesta primera fase s'equipara al que ja passa actualment a d'altres països, per exemple, Alemanya. A partir de la setmana següent, els equips professionals ja podran entrenar en grups reduïts. És a dir, es podran agrupar diversos futbolistes per exercitar-se conjuntament però mai la plantilla al complet. El posible retorn a la competició es contempla cap al mes de juny, tot i que encara no hi ha cap data definitiva i dependrà de molts factore, com ara l'evolució de la plandèmia i la viabilitat física dels jugadors després de la pretemporada realitzada.

En aquesta línia, dins de la desescalada «gradual», «asimètrica» i «coordinada» anunciada pel Govern, els Centres d'Alt Rendiment (CAR) de Madrid, Barcelona i Sierra Nevada reobriran les seves portes a la «fase» 1, a partir de l'11 de maig, si l'evolució de la pandèmia ho permet. Aquesta reobertura es duria a terme «amb mesures d'higiene i protecció reforçades» i torns, segons el pla per a la nova normalitat en què l'executiu treballa des de fa quasi un mes amb l'assessorament d'experts i al costat de les administracions locals, provincials i autonòmiques.

Paral·lelament, el president de l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), David Aganzo, deia també ahir que «no hi ha pressa per tornar a la competició» i que «la salut ha de prevaldre per sobre de tot».

Prem per veure més contingut per a tu