Segueix-nos a les xarxes socials:

Celrà obrirà diumenge el circuit de Curses d'Orientació

La localitat del Gironès estrenarà mapa de la ma d'Aligots

Celrà obrirà diumenge el circuit de Curses d'Orientacióddg

El circuit popular de curses d’orientació a peu arriba ja a la seva sisena edició. Promogut pels clubs Aligots (Girona), Gastant Keks (Olot), UE Vic i CO Berguedà, consta d’una dotzena de curses anual i ha aconseguit reunir més d’un miler de participants a cada edició. Aquestes entitats organitzen curses de caire popular, amb moltes categories destinades a la iniciació, les famílies i els més petits, que han ajudat molt a promocionar aquesta modalitat esportiva que barreja córrer i pensar. Però s’inclouen les dues categories oficials que puntuen per la Lliga Nord-O, destinades als federats i orientadors experimentats, i que aquests aprofiten sobretot per entrenar i practicar estratègies i tècniques lluny de la pressió de la Copa Catalana-O o les proves internacionals.

El cap de cursa i president de la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya (FCOC), Josep Maria Santiago diu: “Per la cursa de Celrà, hi haurà moltes famílies i mainada, doncs hem implicat les escoles. Però també tenim inscrits corredors élit com l’Eloi Martí (seleccionador estatal de base), en Sergi Oliveras (seleccionador català de base i campió del Món de Rogaine sub23) o la Marta Bruns (actual campiona absoluta de Copa Catalana-O). El nostre és un esport que permet barrejar els més experimentats amb els no iniciats, els més joves, amb els més veterans”

Per a l'ocasió s’estrenarà mapa fet recentment a escala 1:5.000 amb normativa ISSOM2007. Un mapa semi-urbà que inclou interessants zones rústiques i boscoses del voltant del poble, i el barri vell de Celrà, amb els seus carrers, places i carrerons que formen un autèntic laberint.

Les inscripcions anticipades que garanteixen mapa i són més econòmiques es tanquen dimecres a la nit. El diumenge, només s’acceptaran mapes de cada categoria mentre no s’exhaureixin els mapes. Tota la informació és pot trobar a la pàgina web d’Aligots, www.aligots.cat. Des d’allà, també es poden gestionar les inscripcions.

Prem per veure més contingut per a tu