El pròxim diumenge 1 de desembre la ciutat de Figueres acollirà la quarta edició de la Mitja Marató de Figueres organitzada per l'Associació Atlètica Mitja Marató Figueres i l'Ajuntament de Figueres.

La Mitja Marató de Figueres es compon de tres curses obertes a totes les edats. En primer lloc, una mitja marató amb un recorregut aproximat de 21 km i homologada per la Federació Catalana d'Atletisme, que transcorre pel centre de Figueres i els pobles del voltant, com Vilabertran, Peralada i Cabanes, fins a arribar de nou a Figueres. La sortida serà al carrer Pujada del Castell (Torre Galatea) i l’arribada a la Plaça Catalunya.

En segon lloc, hi ha la cursa popular de 10 km amb una sortida, arribada i recorregut similar a la mitja marató, però limitat en distància i en edat de participació, a partir dels 13 anys. El tret de sortida d'ambdues curses serà a les 10.30 hores. I finalment, La Menuda, una cursa popular adreçada als menors de 10 anys que tindrà diferents distàncies segons l'edat (300, 500 o 800 metres) amb sortida i arribada a la plaça de Catalunya.

Una de les novetats d'aquesta nova edició serà la participació d'atletes amb cadira de rodes procedents de l'Institut Guttmann, centre especialitzat en el tractament mèdic i quirúrgic i rehabilitació integral de persones amb lesions medul·lars, per celebrar el Dia Internacional de les persones amb discapacitats previst pel 3 de desembre.

Pel que fa a la vessant solidarà de la Mitja de Figueres, es repetirà la iniciativa "Sabatilles solidàries" que impulsa l'associació esportiva Corredors.cat, per recollir tota classe de material esportiu que estigui en condicions d'ús per destinar-ho íntegrament a Càritas Figueres-Alt Empordà.

Respecte al donatiu solidari que es realitza a partir de la inscripció a la Mitja, aquesta edició anirà destinat a l'Associació Ona, que treballa per acompanyar i ajudar les persones amb discapacitat intel·lectuals a l'Alt Empordà, i que amb motiu de la celebració de la Mitja, ens oferiran un playback el mateix dia de la cursa. Finalment, aquest any es manté la col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits, que per segon any consecutiu instal·laran un bus a la plaça Catalunya per recollir donacions de sang.

Finalment, l'edició d'aquest 2019 comptarà amb la participació destacable de Jordi Gamito, utltracorredor de muntanya; Sergi Ariaca, atleta de fons de Vilafranca; Jaqueline Gómez, atleta de curses; i corredors com Miquel Cruz, Enric Roura, Artur Roig i Sergio Crespo, entre molts d'altres.