Segueix-nos a les xarxes socials:

Barcelona insisteix amb els Jocs d'Hivern

Diversos sectors de la societat civil aposten per la capital catalana com a organitzadora per la cita olímpica del 2030

L'Auditori 1899 del Futbol Club Barcelona va ser l'escenari ahir de l'acte organitzat per la institució cultural i esportiva Sport Cultura Barcelona de suport a la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030. L'acte va reunir representants de diverses entitats culturals, esportives i econòmiques del país, i, segons Albert Agustí, president de Sport Cultura, es va fer amb la voluntat d'enviar un missatge a tots els que hi tenen alguna cosa a dir, «també als polítics i dirigents del país». Entre els assistents, Juan Antonio Samaranch, vicepresident del Comitè Olímpic Internacional, que va fer una crida als dirigents polítics a apostar per la candidatura Barcelona-Pirineus 2030.

En aquest acte, amb el lema Hi serem, van intervenir-hi el president de Sport Cultura Barcelona, Albert Agustí; el del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu; el del Cercle d'Economia, Javier Faus; el del Racc, Josep Mateu; el president del COE, Alejandro Blanco, i el vicepresident del COI Joan Antoni Samaranch. També van participar-hi el president del Centre Excursionista de Catalunya, Eduard Cayón; el meteoròleg Alfred Rodríguez Picó; la comissària de l'Smart City Expo World Congress Pilar Conesa; l'esquiadora Núria Pau; i els exesportistes Jordi Arrese i Jordi Villacampa, que van participar en els Jocs Olímpics de Barcelona de 1992 a tennis i a bàsquet, respectivament.

Agustí va destacar que el món de l'esport i de la cultura i demana als polítics que aposti per aquests Jocs amb aquest acte, al qual van assistir-hi representants d'entitats culturals i econòmiques, clubs esportius de la ciutat, esportistes i persones que van participar en l'organització dels Jocs Olímpics de 1992, entre d'altres. Samaranch va destacar que la candidatura ho tindria tot en infraestructures, atletes i espais. «Ens falta la unitat política», va dir, i va assegurar que l'elecció per 2030 es preveu per a 2023, però que si existís abans una força organitzativa i un projecte il·lusionador, el Comitè Olímpic Internacional no esperaria a 2023 per adjudicar-la.

Per la seva banda, Josep Maria Bartomeu va assenyalar la possibilitat que el Camp Nou acollís alguna cerimònia dels Jocs d'Hivern si se celebressin a la ciutat de Barcelona i els Pirineus, en què el clima a 2030 serà «més irregular» que no pas ara, amb més probabilitat d'altes temperatures però també amb les possibles grans nevades habituals, segons va pronosticar el meteoròleg Alfred Rodríguez Picó.

Prem per veure més contingut per a tu