Maverick Viñales (Yamaha) va ser el més ràpid ahir després de les dues primeres sessions d'entrenaments lliures del Gran Premi de França, en l'històric traçat de Le Mans, per reptar-se amb les Repsol Honda de Marc Márquez, segon, o de Jorge Lorenzo, quart, i és que Yamaha va situar també en tercera posició Fabio Quartararo, mentre que Brad Binder (KTM) i Ai Ogura (Honda) van ser els millors en Moto2 i Moto3.

Si els lliures de divendres són un avís del que pugui passar la resta del cap de setmana, tot i que la previsió de pluja segueix activa per a avui i presumiblement per a la carrera, pot ser que Honda hagi de bregar amb unes Yamaha que van fer un pas endavant i van aprofitar la discreta arribada de Ducati o de Suzuki al traçat gal.

Maverick Viñales va desafiar tots els possibles contratemps per aconseguir un millor crono d'1: 31.428. Viñales va superar Marc Márquez (Repsol Honda), actual líder del Campionat, que va rodar només 190 mil·lèsimes més lent, mentre que Fabio Quartararo, va ser tercer -primer a l'FP1.