Segueix-nos a les xarxes socials:

El Girona es treu un pes de sobre

L'equip de Quim Costa guanya el primer partit de la fase d'ascens per trencar una mala ratxa de tres derrotes seguides

El Bàsquet Girona es va treure ahir a la tarda un pes de sobre, aconseguint la primera victòria en una fase d'ascens en què, fins ara, només havia encadenat derrotes. Quim Costa segueix sense explicar-se el perquè del canvi que ha fet l'equip. Juga tensionat, a ràfegues, i ni ahir, aconseguint una còmoda renda de 16 punts a 4 minuts per acabar el tercer quart, va poder gaudir d'un final tranquil. El tècnic ja ho deia als vestidors: «Espero que el triomf serveixi per treure'ns els fantasmes del cap». De moment, sí que permet a l'equip igualar el balanç (7/7) que s'havia reduït amb les tres derrotes seguides i mantenir les expectatives, si es millora el joc en els propers partits, pràcticament intactes: el tercer lloc és a un sol triomf, per a qui vulgui veure el got mig ple.

No pintava gaire bé la tarda a mitjans del segon quart, quan l'Estela dominava per 20-28 i semblava que, com el Marín en l'anterior jornada a Fontajau, aprofitaria el bloqueig local per guanyar. Aquí el Girona va començar a edificar la reacció: primer aconseguint anar al descans per davant (31-28) i, tot seguit, firmant els millors minuts en el tercer i, gràcies a l'encert de Xavi Costa, marxant de 16 (48-32) a 4:45 per al final d'aquest parcial. El partit, però, no es va trencar, i si bé el Girona mai va acabar de patir, sí que com a mínim l'Estela li va posar la por al cos situant-se sis a sota diversos cops al darrer quart. Trias i Berry van mantenir l'equip per davant i al final el triple visitant d'Olivier sobre la botzina va ser una anècdota. La reacció s'haurà de reafirmar dissabte a Zamora.