David Garcia remenava instal·lacions elèctriques, d’aigua i de gas, el que es coneix com a lampista, fins que fa quatre anys va optar per fer un canvi laboral. Era autònom i, quan va provar de llençar-se pel Túnel de Vent d’Empuriabrava, a través d’un regal d’un amic, va decidir que a partir d’aquell moment no tornaria a canviar més bombetes. Va fer el curs d’entrenador i el van agafar. «Me la vaig jugar una mica», recorda. Ara, aquest rosinc de 38 anys ha fet un pas més i és el darrer competidor de l’Alt Empordà que fitxa el Windoor d’Empuriabrava per endinsar-se i fer filigranes pel túnel de vent vertical.

La seva posada en escena oficial en vol indoor va ser a principis de febrer, coincidint amb la sisena edició dels The Wind Games que van tenir lloc en el mateix complex castelloní. Garcia va participar en 2 Way Dynamic fent parella amb la barcelonina Anna Cabré. «Va ser emocionant i, per ser el primer cop, va anar molt bé, vam estar entrenant dos mesos i mig abans», apunta Garcia, que defineix la seva prova, 2WD, de la següent manera: «És per parelles, un va primer i l’altre segon i has de seguir una rutina que se selecciona abans de la competició. I també has de fer uns moviments obligatoris el més ràpid possible».

El pas d’instructor a volador

El pas d’instructor a voladorEl volador altempordanès ha seguit les mateixes passes que havien fet altres altempordanesos com el fluvianenc Àlex González, de 28 anys, i el figuerenc Dani Gallego, de 25, que després d’iniciar-se com a instructors van passar a la competició. «Treballava en el túnel, em van proposar competir i em vaig animar», afegeix Garcia. Ensenya als novells com s’han de moure per dins del túnel -la seva jornada laboral és de vuit hores- i ara, després de debutar en competició -entrena un parell d’hores a la setmana-, té la intenció de seguir en proves, com el proper l’Open de França, el març.

També fa paracaigudisme

També fa paracaigudismeA més de ser entrenador en el Windoor, als estius també ense­nya a surfejar a la piscina del Wave Club, situat just al costat del Túnel de Vent. Ara bé, abans ja estava vinculat amb les onades, sent tècnic de kitesurf en clubs d’Empuriabrava i de Sant Pere Pescador.

Això de volar l’apassiona i ja no té aturador: «El vol indoor, per mi, és un esport increïble, ja que volar és el somni de qualsevol persona. També faig paracaigudisme, però em quedo amb el túnel», conclou.