El Barcelona visita aquest vespre (21.00, Movistar Liga de Campeones) l'Inter de Milà, amb l'argentí Leo Messi en l'expedició i amb l'objectiu d'aconseguir una victòria que li asseguri matemàticament el lideratge del Grup B a la Lliga de Campions. La presència de l'astre argentí a l'onze titular estaria descartada, però podria tenir minuts una vegada sembla haver superat el trencament de radi que es va fer en el partit de Lliga contra el Sevilla. Ahir Valverde no va donar gaires pistes en la roda de premsa prèvia i es va limitar a dir que no correria «cap risc» amb Messi, tot i desitjar que tornés «el més aviat possible».

Tot i que Messi forma part de la convocatòria, encara no té l'alta mèdica. L'argentí es va trencar el radi del braç dret en un partit de Lliga contra el Sevilla i se li van pronosticar tres setmanes de baixa. De fet, Ernesto Valverde es va emportar a Milà tots els disponibles. Una llista amb 22 jugadors de la qual només es van quedar fora els lesionats Samuel Umtiti, Thomas Vermaelen i Sergi Samper. Per tant, és poc probable que el tècnic del Barcelona faci jugar el crac de Rosario.

Amb Messi lesionat, Valverde ha repetit el mateix onze contra l'Inter i el Reial Madrid al Camp Nou i contra el Rayo Vallecano, però després del discret partit dels blaugranes a Vallecas, podria fer algun canvi a l'equip que jugui a San Siro. Al mig del camp, el preparador extremeny podria apostar pel múscul i l'arribada d'Arturo Vidal en detriment de Rafinha o fins i tot donar descans a Countinho i donar entrada a Dembélé perquè formi dupla d'atac amb Luis Suárez. La resta de l'equip serà l'habitual.

El Barcelona jugararà amb un Inter en gran estat de forma, que rep els blaugranes a San Siro després d'encadenar set victòries consecutives a la Sèrie A (Primera Divisió) i fer el ple de confiança amb un contundent 5-0 al Gènova que només va deixar bones notícies al tècnic Luciano Spalletti. Els italians van poder rotar molts dels seus titulars habituals, com Icardi, Matías Vecino o Asamoah, i van recuperar a més Nainggolan, que va jugar els últims minuts després d'estar dues setmanes de baixa per un esquinç al turmell esquerre. En els deu minuts passats al camp, va tenir temps d'aprofitar la seva primera oportunitat per marcar de cap el gol del definitiu 5-0 i presentar la seva candidatura per una plaça de titular contra el Barcelona.

Així, a San Siro, Spalletti apostarà per un 4-3-3 amb Vrsaljo, Skriniar, Miranda i Asamoah formant la línia defensiva per davant del porter Handanovic. Vecino i Brozovic sortiran al mig del camp i podrien estar acompanyats per Nainggolan, una peça fonamental per als equilibris dels milanesos que reemplaçaria Borja Valero, titular fa dues setmanes al Camp Nou. En la davantera, el capità Icardi i Perisic estan segurs de tenir una plaça de titular, mentre que Politano, que va marcar un gol al Gènova dissabte, lluitarà per completar el trident amb Antonio Candreva.

El partit de San Siro fins i tot podria donar als milanesos el passi matemàtic als vuitens de final, encara que haurien de derrotar el Barcelona i esperar a l'empat entre el Tottenham i el PSV Eindhoven. El Barça, amb una victòria, s'asseguraria matemàticament el primer lloc del grup de cara a l'eliminatòria de vuitens, a falta de dues jornades per disputar.