La Segona Catalana femenina va donar el tret de sortida el dissabte passat amb la presència del Cabanes i del filial del Sant Pere Pescador com a representants. La categoria, que està a tres esglaons per sota de Segona Divisió, a on juga el primer equip santperenc, comptarà amb equips de la província de Girona i comarques del Maresme, Osona i Moianès.

El Sant Pere B s’ha creat enguany, el Cabanes prové de Primera i el Vila-sacra és la principal absència, ja que s’ha retirat. Aquesta desaparició l’han aprofitat, precisament, els dos equips comarcals: el Cabanes hi ha fitxat Esther Besa, Souhaila Benmoussa, Carla Moreno i Alexandra Puentedura; i el Sant Pere Pescador B Amandine Garriga, Asia Garcia i Susi Oliveras.

Reforços del primer equip

En l’estrena, el Sant Pere B es va desfer del Gurb (3-1) amb gols de Sara Pizarro, Alexandra i Asia. El conjunt que entrena Paula Segarra, exentrenadora del Siurana, Cistella i Agullana i exjugadora del Llers i l’Espanyol, va comptar amb jugadores del primer equip com les germanes Laia i Maria Arias, a més de Xènia Cardona, que va abandonar la porteria per ser jugadora de camp. El lloc, sota els pals, va ser per a Paula Poch, fitxada del juvenil del Cabanes.

Canvi obligat a la porteria

Per la seva part, i després d’estar consolidat a Primera Catalana, el Cabanes ha baixat a Segona enguany per la reestructuració de categories. La plaça de Quim Cruset a la banqueta l’ha passat a ocupar Josep Camps, un tècnic veterà amb experiència en el Llers femení i que ve de fer campió el juvenil de la Jonquera. Les groc-i-negres van desfer la igualada contra el filial del Pontenc (2-0) amb gols d’Aroa Bravo i Carla Moreno. L’adeu de la portera Xènia Cardona al Sant Pere ha estat ocupat per Esther Besa, que torna.

El juvenil A del Cabanes es torna a quedar a prop de sumar

L’equip juvenil A del Cabanes va acumular, davant el Manu Lanzarote, la cinquena derrota en cinc partits

(2-4) a la Primera Divisió, la màxima categoria catalana. Les noies de Bryan Valero han tingut a tocar, en més d’una ocasió, el primer punt, però tampoc va haver-hi manera contra les terrassenques tot i els gols d’Aina Sararols i Aina Cantero.

El Llers juvenil no té el dia en el debut a Segona, a Girona

La Segona juvenil va iniciar-se el cap de setmana passat amb triomf del Cabanes B a Sils (0-6) i derrota del Llers contra el Gerunda (8-0). D’entre els reforços del conjunt llersenc, que entrenen Sergi Sala i Paqui Robles, hi ha el de Holly Froom, que torna al club procedent de l’Estartit, amb qui el curs passat va arribar a debutar en el primer equip, a Preferent.