Maverick Viñales (Yamaha) sortirà avui onzè en el Gran Premi d'Aragó que es disputa aquest cap de setmana al circuit de Motorland. El gironí, obligat a anar a la repesca per entrar a la qualificació final, va ser l'únic pilot de Yamaha que va aconseguir entrar en la Q1.

Va ser Jorge Lorenzo (Ducati) qui va aconseguir la pole position, tercera consecutiva, i avui sortirà des de la primera posició de la graella en la cursa de MotoGP. El mallorquí va fer-se amb el temps de privilegi en els moments finals de la sessió de qualificació, en una primera línia en la qual l'acompanyaran l'italià Andrea Dovizioso (Ducati) i el líder del Mundial, Marc Márquez (Repsol Honda).

Però la sorpresa de la jornada la van protagonitzar les Yamaha, que van fer una qualificació horrorosa. Viñales, onzè, va ser l'únic que va entrar a la Q1, mentre que el francès Johann Zarco havia de conformar-se amb la catorzena posició de sortida, encara que pitjor van anar les coses per al tercer del campionat, l'italià Valentino Rossi, que haurà de remuntar des de la divuitena plaça en la prova al circuit aragonès.

En la tanda definitiva, va ser Márquez qui establia la millor marca, amb un temps d'1: 46.960). Tot això després de la seva caiguda en els quarts lliures, que va destrossar la seva moto i el va obligar a afrontar la classificatòria amb només una màquina.

Amb el temps a zero, les Ducati van apurar les seves opcions; Dovizioso va creuar la línia amb un 1: 46.891 que li donava momentàniament la pole, però Lorenzo, un segon després, esborrava la seva marca amb un espectacular 1: 46.881 que li permetrà sortir primer.

Márquez, per la seva banda, completarà la primera línia de graella, i el britànic Cal Crutchlow (Honda), que va caure en el seu últim intent de volta llançada, sortirà quart en una segona fila en què també hi haurà Dani Pedrosa (Repsol Honda), sisè.