Segueix-nos a les xarxes socials:

Cursa

Clar domini marroquí a La Mitja de Figueres

Us descrivim tots els corredors i corredores que van pujar en el podi de La Mitja de Figueres en 21 i 10 km

El nivell de La Mitja de Figueres va pujar clarament en la segona edició i, per exemple, el podi masculí en 21 km el van formar tres corredors marroquins establerts a Catalunya i que venien de fora de la província. El campió d'enguany va ser Otmane Btaimi, que va aturar, malgrat la tramuntana en alguns trams de Peralada i Cabanes, el cronòmetre en 1 hora 10 minuts i 39 segons. El corredor de Fez (Marroc), de 39 anys, resideix a Creixell (Tarragona) actualment i vesteix els colors de l'Athletic Track Tarragona. Otmane, vencedor d'altres mitges maratons, com les del Ripollès o de Tarragona, va superar els registres que un any abans havia tingut l'atleta de Santa Llogaia Enric Roura (1:12:11).

Darrere seu van entrar Radouane Nour, de 31 anys, competidor de La Sansi i vivint ara a Santa Coloma de Gramenet, i Ali Benhmbarka, de 35 anys, atleta del Canovelles i amb la residència fixada a Sant Celoni.

La Mitja de Figueres 2017

86

Pel que fa al Km Llançat, els més ràpids en completar els primers 1.000 metres van ser Radouane Nour (2 minuts i 54 segons, cinc per sota del registre anterior de Reyes Estévez) i Carmen Rodríguez (3 minuts i 26 segons). En el top 10 masculí de 21 km també hi van treure el cap, en l'àmbit local, el vilafantenc Artur Roig -ja recuperat d'una lesió-, el figuerenc Jose Luis Cruz, el jonquerenc Didac Cuadros i el garriguenc David Garcia.

Carmen hi torna en 21 km

Pel que fa a la categoria femenina, la gironina Carmen Rodríguez va revalidar el títol de la mitja marató. La corredora de La Sansi va arribar amb 1 hora 28 minuts i 3 segons, 15 segons per sota de l'any anterior. El seu triomf va ser molt clar i, en aquest cas, el calaix el van completar dues atletes de la comarca: la llançanenca de 43 anys Montse Rivera, del Tramuntanya de Llançà, i la figuerenca de 29 Mireia Esteve, que corria pel seu compte i que s'estrenava a la cursa. La també figuerenca Elisabet Puchades va entrar en el top10.

Bassas, idil·li amb Figueres

A la distància de 10 km, el bisbalenc de 39 anys Omar Palma (Esports Parra) va ser el més ràpid amb 34 minuts i 44 segons. Darrere seu van entrar el palafrugellenc Javi Díaz (CA Palafrugell) i el figuerenc Diego Ribao (Triatló Girona Costa Brava). En noies, tal com va passar en 21 km, María Lozano va revalidar el títol. La corredora de Palencia, de 29 anys i establerta a Girona, competeix amb el Bikila i va arribar amb 41 minuts i 32 segons, rebaixant la marca de fa un any. Celia Muir, d'Alcudia i de l'equip Tirany SM2 Mallorca, va seguir-la i va completar el podi la garrotxina Sònia Bassas, vencedora de la Cursa de la Dona de Figueres de feia tres setmanes.

Villalobos, a les portes del podi, i Estévez és baixa

En quarta posició va finalitzar el que era el nom propi de La Mitja, Pablo Villalobos. Considerat com el rival a batre, ja que és el vigent campió d'Espanya de mitja marató, l'extremeny va arribar minvat a Figueres, ja que arrossegava una lesió. Pel mateix motiu va acabar sent baixa un dels altres atletes destacats, Reyes Estevéz, màxim favorit per emportar-se el Km Llançat.