Ha estat una carrera de supervivència i, normalment, sobreviu qui més valor mostra. No podria ser altre que Marc Márquez (Repsol Honda Team). La pluja queia en el Circuit Mundial de Misano Marco Simoncelli en una última volta en què el de Cervera va tirar de valentia i va avançar a Danilo Petrucci (Octo Pramac Racing) jugant-se el Mundial. Una caiguda en aquest moment hauria significat dir adéu al campionat. Però ho va fer, i ara iguala a 199 punts a Andrea Dovizioso (Ducati Team) al capdavant del Mundial. Amb quatre victòries per a cadascú, l'espanyol lidera el campionat per nombre de segons posats després d'una prova que mereix una àmplia anàlisi.

Mentrestant, per darrere Petrucci es va mantenir en la seva remontada particular fins a la segona posició, que es va convertir en líder amb la caiguda de Lorenzo. Márquez i Dovizioso el van seguir de prop. Els tres es van jugar a la victòria. Una falta de tres voltes l'italià va perdre força i va preferir no arriscar, culminant una carrera molt discreta, però que li serveix per sumar 16 punts.

Márquez s'acostava al pilot de Terni. Tenien (i també tenia) dubtes sobre si havia de atacar. Però el pilot d'Honda no seria qui és si no ho hagués intentat. En la última volta es va aconseguir una final de la línia de meta. Encara que Petrucci va intentar acostar-se, va veure que no podia aconseguir-ho i es va haver de conformar amb ser segon. Gran triomf per a Márquez.

Per darrere, Maverick Viñales (Movistar Yamaha MotoGP) va pecar de conservador a l'inici. Mentre que al començament de la cursa es va quedar despenjat i, fins i tot, va ser relegat de la quarta posició, va anar agafant el seu ritme i al final va acabar (4t, a menys de cinc segons de Dovizioso). Es manté en la lluita pel títol i està a tan sols 16 punts dels dos líders.

Tots els pilots van entrar d'un en un. Cinqué Quinto va ser Michele Pirro (Ducati Team), en un gran lloc per a ell, tenint en compte que corria com a pilot convidat i que podria haver estat falta ritme de competició. Sabent que en aigua treu el seu màxim potencial, Jack Miller (EG 0,0 Marc Vds) va aconseguir la seva millor posició (6è) de l'any per davant del pilot que substituirà el proper any: Scott Redding (Octo Pramac Racing).

El millor debutante del #SanMarinoGP va ser Álex Rins (Equip Suzuki Ecstar) amb la 8a plaça. Jonas Folger (Monster Yamaha Tech3) va acabar el 9è, per davant d'un gran Bradley Smith (Red Bull KTM Factory Racing) 10.º.

Van completar els 15 primers Pol Espargaró (Red Bull KTM Factory Racing), Álvaro Bautista (Equip Pull & Bear Aspar), Cal Crutchlow (LCR Honda), amb dues caigudes, Dani Pedrosa (Repsol Honda Team), en un Gran Premi per oblidar, i Johann Zarco (Monster Yamaha Tech3), que es va quedar sense gasolina a final de carrera va haver de passar la meta empujant la seva M1.