Competir només una temporada a Tercera Divisió, per primer cop a la seva història, va ser massa curt per a la Jonquera, que a més va perdre la categoria pels descensos no compensats. Des de les Forques la intenció és tornar-hi i aquest diumenge dia 3 de setembre (18 h) debutaran a Primera Catalana al camp del Júpiter, que també prové d'una categoria superior. Per ser un dels candidats a l'ascens, s'ha canviat la plantilla gairebé de dalt a baix, començant per la banqueta (Joan Mármol, fitxat aquest divendres, agafarà el relleu de Miquel Àngel Muñoz) com a la gespa, amb només cinc jugadors renovats: Bena, Zou, Fran Pérez, Mamau i Tidiane.

La Jonquera ha fitxat un total de 16 futbolistes, alguns amb experiència a Tercera Divisió, com és el cas del golejador Javi Revert, Ramon Masó i Albert Genís (Figueres), el porter Aleix Manzano (Palamós), el migcampista Albert Moñino, que torna després d'un impàs a l'Andorra, o els veterans Xavi Gabernet i Remo Forzinetti. Un altre dels que torna és Albert Bassols, que va deixar el club l'estiu passat per anar al Ripoll, i del Girona B arriben el figuerenc Marc Bech i Genís Balaguer.

Pujadas, dins, Isma, Paco i Sena, fora

David Zurita, nou director esportiu dels fronterers, també ha apostat per joves, alguns de procedents d'equips de la demarcació, com Oriol Pujadas, l'últim a arribar -ve cedit per l'Olot i el curs passat estava al Damm juvenil-; Jorge Torres (Roses) i els juvenils Dani Muñoz (Peralada), Max Serra (Figueres). D'altres, són desconeguts a la província, com Marc Nieto (Leganès juvenil).

En canvi, finalment no fitxaran Isma Chaabouchi (Esplais), que anirà al Sant Pere Pescador, l'andalús Paco Morales (Sevilla Este) ni el balear Manu Sena (San Rafael).

Banyoles, Llagostera B i Manlleu, els altres "locals"

La Primera Catalana tindrà alt-empordanesos repartits a fora en equips com el Banyoles, entrenat pel rosinc Adam Fontes i que tindrà el figuerenc Ian Vila i el portbouenc Roger Torquemada a la plantilla. A més, el bascarenc Marçal Sáenz jugarà al Manlleu, i en el Llagostera B hi haurà el peraladenc Sergi Barco i el santperenc Marc Ferrer.