El nou tècnic del Barcelona, Ernesto Valverde, ha promès "generar emocions" i "fer un gir" a l'estil del Barça durant la seva presentació com nou entrenador del club blaugrana per a les dues pròximes temporades.

L'extècnic de l'Athletic ha comentat que el nivell d'excel·lència del Barça i la seva grandesa l'ha comprovat en una primera visita al Museu del Club. "Sé que l'exigència que requereix el meu càrrec és molt alta i només amb fer una volta pel Museu t'adones dels enormes resultats aconseguits pel meu predecessors, grans entrenadors en la història del futbol", ha dit.

Valverde, que ha revelat que va acceptar l'oferta del Barça el cap de setmana passat i que fins a aquest dilluns no va parlar per primera vegada amb el secretari tècnic Robert Fernández, ha assegurat que té "una confiança extraordinària" en la seva feina.

"M'he de readaptar, però la meva idea és aprofundir en aquest estil, fer un gir més. Seguir avançant. Compto amb una plantilla amb grans jugadors i la meva idea és ajudar-los a que siguin millors, a que siguem millor equip, a crear un esperit d'equip que ens impulsi i, clar, a aconseguir resultats", ha dit.

Ha admès que s'ha d'adaptar "absolutament" a l'estil de l'equip. "El joc passa per tenir un joc col·lectiu, de centrecampistes, que es manegi bé en la combinació, però els estils i els jugadors cal moure'ls en el camp", ha insistit Valverde.

Ha reconegut que no s'ho va pensar "massa" quan va rebre l'oferta del Barça. "Se m'ha pogut relacionar amb el Barça durant el temps i ara hem coincidit. Vinc ara perquè havia decidit deixar l'Athletic després de quatre anys, una decisió que ja tenia meditada", ha insistit.

Entrenar a Leo Messi és "una sort" per a Valverde, una "experiència única", ja que considera a l'argentí com "el millor jugador" que mai ha vist sobre un terreny de joc.

"Sembla que Leo arriba a un límit, però l'endemà sorprèn encara més. Vull ajudar-lo a que ens segueixi sorprenent", ha comentat Valverde, que considera que Leo és "un jugador determinant" jugui en la posició que jugui.

Preguntat sobre la renovació de Messi, el tècnic del Barça ha comentat no sentir-se preocupat al respecte. "Tothom al club és optimista al respecte i jo també", ha dit.

També ha opinat sobre el futur d'Andrés Iniesta, el contracte del qual finalitza el 30 de juny de 2018. "És un jugador molt important per a l'equip i per al club des de tots els punts de vista. Quan parli amb ell, ja decidirem al respecte", ha insistit.

I quant al paper del trident (Messi, Neymar, Suárez), Valverde sap de la incidència que tenen en el joc de l'equip. "L'important és arribar al final amb un bon estat d'ànim. Durant la temporada estàs millor o pitjor, però tot depèn de com estàs mentalment", ha insistit.

Quant a la confecció de la plantilla i a possibles canvis, Valverde ho ha aparcat tot a les converses que mantindrà en els pròxims dies amb Robert Fernández.

"Acabo d'aterrar. He parlat amb Robert Fernández i el meu coneixement de la plantilla és des de lluny. Confio en la feina de la secretària tècnica", ha insistit.

Els seus referents com a tècnic van des de Cruyff, a Heynckes, Clemente o Irureta. "A més conec la feina d'entrenadors que han estat aquí, com Luis Enrique o Guardiola... Al final treus coses de tots ells i vas creant el teu ideari", ha dit Valverde, qui té clar que els entrenadors són "els pares de totes les derrotes".

Des del respecte a una idea, Valverde recorda que cada entrenador té "el seu segell personal" i considera que "sempre el repte més important és el pròxim que tens per davant".

"Tots són difícils: pel desconegut del club, per la pressió que tens..., però davant aquest, crec que he de tornar tota la confiança que m'estan donant", ha resumit.