El Club Esportiu Juncària, amb seu a l'estadi Albert Gurt de Figueres, compta amb una desena d'equips de futbol i segueix desesperat amb l'estat de les instal·lacions i del seu entorn. El club figuerenc demana que l'Ajuntament faci actuacions urgents en el complex: "Fa llàstima, els accessos són indecents, la llum és indignant i s'hauria de tancar bé l'entrada a l'estadi", resumien Juande Arenas i Pepe Blanco, president i vicepresident del Juncària, el dia de la presentació dels seus equips, al desembre. Aquestes reclamacions "no vénen d'ara, hi ha coses que vam demanar fa nou anys i si, a poc a poc, s'hagués anat fent alguna inversió, s'hauria solucionat".

Gespa cremada i xarxes trencades

L'Albert Gurt és utilitzat per altres entitats federades com el Club Atletisme Figueres i el Col·lectivitat Boliviana. "No només ens queixem nosaltres, els clubs de fora també; a l'entrada des de la pujada del Castell i pel costat del poliesportiu hi ha una part asfaltada, però l'altra és de terra, i amb forats", afegeixen. Arenas i Blanco lamenten que "dels 20 o 30 focus que hi ha, van bé la meitat; es va fer una inversió en bombetes, però no són les adequades i s’espatllen sovint".

Accedir a l'estadi és senzill: durant els dies que hi ha entrenaments, hi pot entrar tothom perquè la porta és oberta, però quan s'acaben, també, perquè hi ha tanques foradades i es pot saltar fàcilment des del lateral -camí del Castell- i des de darrere d'una de les porteries -a tocar el club de tennis. "Per poder tenir un manteniment correcte, creiem que hi ha d'haver un tancament dels accessos. Qualsevol hi pot entrar, ens hem trobat gent amb gossos, amb neveres, una part de la gespa artificial està cremada, les xarxes es trenquen i en el club d'atletisme els hi han robat dos o tres cops les cordes d'alumini".

La sensació que tenen els directius del club figuerenc és "d'abandonament, des d'Esports ens deriven a altres departaments". L'Ajuntament ha duplicat la subvenció al Juncària enguany, i tot i que el club ho agraeix, prefereix que part dels recursos es destinin en el manteniment del terreny.

"D'aquí molt poc"

Amb referència al nou poliesportiu que tindrà la ciutat, Arenas i Blanco comenten que "el que es faci per Figueres és bo per a tots, però que no es descuidin que hi ha instal·lacions que necessiten un manteniment". Marta Felip, l'alcaldessa, explicava al desembre, en un xat amb els lectors d'Emporda.info, que hi faran actuacions "d'aquí molt poc temps: ja tenim el projecte fet i anem per contractar l'obra de millora dels accessos i altres reformes en aquest estadi".