Segueix-nos a les xarxes socials:

Espanya anirà als Jocs Olímpics en waterpolo femení

La selecció de waterpolo, capitanejada per l'olotina Jennifer Pareja guanya Holanda en el preolímpic

La selecció espanyola femenina de waterpolo va aconseguir ahir la classificació per als Jocs Olímpics de Rio després de superar Holanda en els quarts de final del preolímpic que s'està celebrant a la ciutat holandesa de Gouda per un clar 10-7.

Aquesta classificació, a més a més, porta implícita la presència, gairebé segura, d'una esportista gironina als propers Jocs Olímpics, ja que l'olotina Jennifer Pareja és una de les fixes a l'equip de Miki Oca, de fet és la capitana de l'equip des del 2012.

El camí, en aquest preolímpic no ha estat fàcil, degut a que hi havia dotze equips participants per quatre places. Els equips van quedar enquadrats en dos grups de sis i a Espanya li va tocar entrar al grup A amb Grècia, Estats Units, Japó, Sudàfrica i Canadà.

Les de Miki Oca van començar el preolímpic amb una derrota davant Grècia (11-14), però es va saber refer amb una clara golejada davant el Japó (6-23). En el tercer partit les de Miki Oca es van haver d'enfrontar als Estats Units, una potència i van saber-los plantar cara, però van acabar caient per 6-8. Finalment, els dos darrers partits van ser ben resolts davant Sudàfrica (22-2) i Canadà (6-10), aconseguint classificar-se com a tercera del seu grup, rere Estats Units i Grècia.

Això feia que en el seu creuament de quarts s'hagués d'enfrontar a les segones classificades del grup B, equip que no era altre que l'amfitrió, Holanda. La selecció espanyola no es va deixar intimidar per l'ambient a la piscina, sortint amb el cap mot fred i les idees molt clares, cosa que va fer que s'adjudiquessin el primer parcial per un clar 1-4. En el segon quart les forces van ser més igualades i es va arribar al descans amb tres gols de renda per les de Miki Oca, 3-6. A la represa Espanya sabia mantenir les idees clares i es va posar amb un clar 3-8 en el marcador, moment en què va començar la reacció local, que es van posar 7-8, però una apretada al final de les espanyoles va establir el definitiu 7-10, donant-los el bitllet cap a Rio. A les semifinals Espanya jugarà contra Itàlia. L'altra semifinal la jugaran Estats Units i Rússia.

Prem per veure més contingut per a tu