Segueix-nos a les xarxes socials:

La visita del Conquero és la primera gran cita de la Lliga a Fontajau

L'Spar Citylift Girona aparca l'Eurolliga per rebre l'equip andalús en un partit clau per posicionar-se de cara a buscar el millor bitllet cap a la Copa

La visita del Conquero és la primera gran cita de la Lliga a Fontajauaniol resclosa

L'Eurolliga és molt atractiva. Jugar la màxima competició europea il·lusiona jugadores, club, aficionats i, a la seva manera, també la ciutat de Girona. Ara bé, a Fontajau, la gent que toca més de peus a terra sap que a on de veritat es juga les garrofes l'Spar Citylift Girona és a la Lliga i no pas en partits com el de dijous vinent contra l'Ekaterinburg. I a la Lliga, on l'Uni és l'actual campió, les cites contra Conquero són clau. Tant o més que les jornades en les quals l'equip de Miguel Àngel Ortega s'enfronta al Perfumerías Avenida. I avui, a les sis de la tarda a Fontajau, l'Uni rep el Conquero en la primera gran cita de la temporada a la competició domèstica en un partit d'aquells que cal gua?nyar per prendre posicions de cara al primer gran objectiu del curs: la Copa. "El Conquero té clarament millor equip que l'any passat, amb Caldwell tenen un joc dins la zona que no tenien l'any passat amb Davis", explica Ortega, que, tot i reconèixer que "serà un partit complicat", té molt clar que "nosaltres som els favorits perquè juguem a casa i volem guanyar".

Uni i Conquero arriben a la cita d'avui amb un grau de desgast molt diferent. L'Eurolliga exigeix i, mentre les andaluses jugaran a Fontajau nou dies després de rebre el Bembibre a casa, les gironines arriben amb dos viatges consecutius i amb poc més d'un entrenament amb cara i ulls després de la derrota de dimecres a Turquia. "Ja ho tenim molt assumit, crec que estarem en prou bones condicions", diu Ortega intentant treure ferro a la situació i confiant en el pas endavant de Coulibaly i Mieloszynska, cada cop més adaptades al grup, i l'energia extra que aporta Tay'ler Mingo ara que només juga a Lliga.

A l'altre costat, un Conquero que, sobre el paper, és potser fins i tot una mica millor ara que l'equip que la temporada passada va guanyar l'Uni a les semifinals de Copa, però no li va poder plantar cara en el play-off de Lliga. "Són un molt bon equip, però tot i això també han tingut els seus problemes perquè aquí no és fàcil guanyar cap equip", explica Ortega d'un Conqero que, tot i guanyar el Perfumerías Avenida en la primera jornada, ja suma dues derrotes aquesta lliga. Caldwell, màxima rebotadora del campionat, forma una parella interior de molt nivell amb Elonu i ha reforçat clarament un equip en el qual continuen Asurmendi, Pascua o Mari Pina i on s'hi ha afegit la mataronina Rosó Buch. Caldwell és la segona jugadora més valorada de la Lliga només per darrere de l'escorta de l'Spar Citylift Girona Chelsea Gray.

Prem per veure més contingut per a tu