El president la Generalitat, Artur Mas, va mantenir ahir a la tarda una reunió al Palau de la Generalitat amb el Director del Comitè Europeu de la Ryder Cup, Richard Hills, per parlar de la candidatura Costa Brava-Barcelona per ser seu de l'esdeveniment més important del golf mundial el 2022, que generaria un impacte directe d'uns 140 milions d'euros.

La visita havia d'haver-se celebrat el passat 25 de març, però va ser suspesa pel tràgic accident aeri de l'avió de Germanwings als Alps francesos i que va motivar la cancel·lació de l'agenda del president català. "Aquesta reunió és una de les que mantindrem amb les institucions de cada país habitualment per anar veient com evoluciona la candidatura i he de dir que estic favorablement impressionat pel progrés d'allò que presenta Catalunya", va comentar Hills. Respecte a la candidatura va afegir que "està totalment preparada i reuneix, igual que la resta de les presentades, les condicions que exigim i per a mi és molt favorable l'impuls de les institucions, liderades pel mateix president Artur Mas, que m'ha expressat la seva especial il·lusió perquè la Ryder Cup es disputi aquí". "El fet que Espanya ja fos seu de la 32a edició, a Valderrama, el 1997, no és cap impediment per tornar a acollir l'esdeveniment", va recalcar.

"Al juliol realitzarem una nova visita al PGA Catalunya per veure els últims canvis. És un dels millors camps d'Europa i seria un lloc ideal per acollir el torneig. A més, la garantia d'organització de l'esdeveniment està assegurada per les institucions i això és un punt molt favorable per a vostès", va afegir. El passat 29 d'abril, el president de la RFEG, Gonzaga Escauriaza, va lliurar el Llibre de la Candidatura al Comitè de la Ryder Cup a Wentworth. El pressupost de la Ryder Cup 2022 se situa, segons els experts, en 45 milions d'euros, inclòs el cànon de garantia de 18 milions d'euros repartits en 12 anys i requerit per la Ryder Cup Europa. La Ryder Cup, que se celebraria a final de setembre i primers d'octubre de 2022, i generaria l'impacte econòmic directe d'uns 140 milions d'euros. L'esdeveniment es transmetrà a 500 milions d'espectadors de 183 països.