Alex Rins (Estrella Galicia 0,0 ') ha sumat la seva cinquena victòria de la temporada al Gran Premi Iveco d'Aragó. El barceloní s'ha imposat en un altre ajustat final de carrera a Maverick Viñales (Team Calvo). Alex Márquez (Estrella Galicia 0'0) ha completat el podi i Luís Salom cedeix terreny a la general del campionat en acabar avui en quarta posició.

Alex Rins ha rematat la seva brillant cap de setmana a MotorLand amb la seva cinquena victòria de 2013 al Gran Premi Iveco d'Aragó, un triomf important per al barceloní, que engrandeix les seves opcions de fer-se amb el títol mundial de Moto3 ™. La seva quarta victòria de les últimes sis carreres li situa ara en segona posició, amb 250 punts ia 9 del líder Luís Salom.

A la pole per sisena vegada aquest any, Rins ha sortit com una exhalació disposat a obrir un forat en el grup des de la primera volta. Amb ell s'han anat seu company d'equip Márquez, Maverick Viñales i l'alemany del Tec Interwetten Peter Oettl, que dissabte ja va avisar de la seva bona forma amb el seu quart lloc en la sessió classificatòria.

Viñales ha pres el relleu de Rins al tercer gir, però els estira i arronsa que hi ha hagut en el grup davanters en les voltes següents han deixat clar que aquest diumenge tampoc hauria escapades en solitari.

Els tres espanyols han rodat enganxats en els següents girs, seguits de prop encara que amb dificultats per Oettl. El líder del campionat Luis Salom, fora del seu millor forma al llarg del cap de setmana, ha guanyat terreny gradualment després de sortir des de la tercera línia de graella.

La prova s'ha decidit en l'última volta, amb un decidit avançament de Rins a Viñales al primer revolt de l'última volta. La maniobra ha resultat decisiva ja que a continuació ha pogut tancar tots els buits en i mantenir la distància sobre el seu rival per creuar la meta amb gairebé mig segon de marge.

Márquez ha sumat el seu cinquè lloc del curs i Salom ha salvat la quarta posició després d'un pols final amb Miguel Oliveira (Mahindra). Oettl ha entrat a continuació precedint al seu compatriota Jonas Folger, setè només 13 dies després d'estavellar-se al Gran Premi de San Marino i de trencar-se el tobillo.Romano Fenati, Arthur Sissis i Efrén Vázquez han completat els deu primers llocs.

No ha tingut sort María Herrera (Estrella Galicia 0'0 Junior Team), que ha caigut a la primera volta, tot i que ha pogut tornar a la pista. També han caigut Alan Techer i Florian Alt a la segona volta, i Jakub Kornfeil en la tercera. Toni Finsterbusch, Matteo Ferrari i Zulfahmi Khairuddin s'unirien posteriorment a la llista de pilots que no han acbado la prova a causa d'una caiguda.

Maverick Viñales @maverickmack25

"Tenia clar que podia passar-li a la recta de darrere , però hem tingut un petit problema amb el canvi de marxes , però no és una excusa , ho hem donat tot per guanyar però el segon lloc és un gran resultat i una gran carrera . Hem treballat tot el cap de setmana al màxim i sempre amb un somriure . El més important és que estem a 12 punts del líder i ara arribem a un circuit en el qual podem treure partit perquè m'agrada molt. Hem fet un bon cap de setmana i això és important".