Quatre porters dels equips iniciació A i B, i prebenjamí del Club Hoquei Figueres van gaudir, el dimecres anterior, d´una classe de tecnificació d´una de les porteres amb més nivell en el món de l´hoquei patins. Laia Salicrú, jugadora del Girona Club Hoquei de l´OK Lliga Femenina, va estar prop d´una hora ensenyant-los "el més bàsic, que intentin aturar les pilotes i, si no hi arriben, ense­nyar-los com fer-ho".

La portera d´Arenys de Munt (el Maresme) és la titular amb la selecció espanyola, amb qui ja ha disputat tres Mundials i dos Europeus amb només 24 anys. La seva visita al pavelló vell de Figueres es deu a les bones relacions del director esportiu i alhora tècnic de l´entitat figuerenca, Edu Vidal, amb el club d´hoquei gironí.

Salicrú té passat a l´Arenys de Mar, Arenys de Munt i Cerdanyola, i amb la selecció espanyola ha participat en els Campionats del Món del Brasil del 2012 (sotscampiones), de Madrid del 2010 (terceres) i del Japó del 2008 (campiones). Mentrestant, el Campionat d´Europa que va guanyar va ser a Alemanya el 2011.

Clínics habituals al planter

No és la primera vegada que l´Hoquei Figueres gaudeix d´un clínic per part d´alguna personalitat catalana amb recorregut en l´hoquei patins. Anteriorment, Jordi Camps, seleccionador català, també va atendre la petició dels altempordanesos dins d´una campanya de promoció d´aquest esport, engegada per la Federació Catalana. Ara, el club blanc-i-blau, amb dos anys i mig de vida, té la intenció de comptar properament amb Marc Gual, migcampista anoienc del Barça.

Les jonquerenques Cabezas i Carreras, al B gironí

Mentre Laia Salicrú és una jugadora fixa al primer equip del Girona Club Hoquei -situat a la màxima categoria de l´hoquei patins estatal- en el filial gironí hi militen dues jugadores altempordaneses que esperen la seva oportunitat per fer el salt definitiu a l´A. Es tracta de les jonquerenques Ariadna Cabezas i Judith Carreras, que en l´equip dirigit per Carla Dorca es troben en segona posició de la Lliga Nacional. Cabezas, però, ja ha tastat l´OK Lliga, ja que va debutar-hi la temporada passada