Miquel Molina continuarà competint, una temporada més, al Campionat alemany de turismes, conegut com a DTM, al volant d'un Audi A5. Ahir la marca va confirmar que el pilot de Lloret ocuparà l'últim seient vacant que tenia l'equip i que havia perillat seriosament per al gironí. Finalment, però, Audi ha optat per l'experiència de Molina abans que cedir el lloc a un debutant i en això hi ha contribuït el fet que aquesta temporada les carreres passaran de durar tres dies (de divendres a diumenge) a només dos, amb la qual cosa s'haurà de filar molt prim en la posada a punt dels vehicles.

La noticia va agafar Miquel Molina, de 23 anys, a Lloret i, com no podia ser de cap altra manera, es mostrava "molt satisfet" d'haver pogut tancar l'acord amb la marca que li va permetre convertir-se en pilot professional. Ara Molina s'ha proposat recuperar el nivell que va exhibir el 2011, quan va assolir un podi i dues poles. El 2012, en canvi, va ser un any per oblidar i aquestes darreres setmanes, amb la incertesa de no saber el seu futur, un malson que ha acabat tenint final feliç.

"El DTM és un campionat molt seguit a Alemanya i a Europa i tots els pilots que hi prenen part són professionals, vivim d'això. En l'última carrera de l'any passat hi havia 150.000 persones al circuit, una cosa que demostra la seva força. I a més a més, hi ha representades tres de les marques més prestigioses del motor, Audi, Mercedes i BMW, competint entre elles a veure quina és millor", reflexionava el pilot gironí sobre la seva experiència. Molina va arribar al Campionat alemany de turismes després del seu pas per les World Series. El 2010 va ser el moment de canviar el monoplaça per un turisme, però també de fer el salt al professionalisme.

El selvatà admet que "és clar que tenia plans B per si finalment no tancava l'acord amb Audi pel DTM, però sens dubte aquesta era la millor opció". Molina formarà part d'un equip que lideraran Mattias Ekström, Timo Scheider i Jamie Greeni que es completarà amb Edoardo Mortara, Mike Rockenfeller, Adrien Tambay, i Filipe Albuquerque. La primera cursa serà el 5 d'abril al circuit de Hockenheim i no n'hi haurà cap a Espanya. "Estic convençut que tenim un equip potent, potser el més fort que hem presentat mai al DTM", va afirmar el cap de l'equip, Wolfgang Ullrich.