El finlandès Kimi Raikkonen, campió Mundial el 2007 al volant d'un Ferrari, tornarà a la Fórmula 1 el proper any amb Lotus Renault GP, segons ha informat aquest matí l'equip d'Enstone.

Raikkonen va deixar la Fórmula 1 al final de 2009 i després del seu pas pel Mundial de Ral·lis ha decidit tornar i ha signat un contracte de dos anys de durada amb Lotus Renault.

El finlandès, nascut a Espoo fa 32 anys, acumula en la seva carrera a la Fórmula 1 divuit victòries, 62 podis i setze 'poles'.

Raikkonen, que va començar a la Fórmula 1 l'any 2001 amb Sauber, va passar l'any següent a McLaren, escuderia amb la qual va ser subcampió mundial el 2003 i 2005 abans de fitxar per Ferrari.

"Estic encantat de tornar a la Fórmula 1 després de dos anys fora i estic agraït a Lotus Renault GP per oferir-me aquesta oportunitat", assenyala Raikkonen en el comunicat.

El finlandès assegura que la seva etapa al Mundial de Ral·lis li ha estat útil per evolucionar com a pilot, però que "ha estat una senzilla elecció tornar amb Lotus Renault" i que li ha agradat notablement l'ambició de l'equip, en què espera "exercir un paper important en un intent de portar-lo a la part davantera de la graella". El president de l'equip, Gerard López, explica que "després d'un llarg any es pot dir que l'equip està a l'inici d'un nou cicle".

"Hem treballat dur per a construir les bases d'una estructura d'èxit i assegurar que aviat serem capaços de lluitar al més alt nivell", assenyala López, que precisa que la decisió de Raikkonen de tornar amb el seu equip "és el primer pas d'importants anuncis" que podran convertir Lotus en un competidor important en el futur.