L'Espanyol somia amb tornar als llocs europeus de la classificació amb una victòria davant l'Osasuna, després d'encadenar dos empats consecutius, encara que sortirà al camp amb les baixes de Sergio García, Pandiani, Javi López i Javi Márquez.

L'historial recent de l'Osasuna afavoreix l'Espanyol, ja que l'equip navarrès encara no coneix la victòria a domicili, però, amb tot, només dos punts separen l´un i altre.

L'Espanyol suma nou gols en Lliga. És el quart menys realitzador de Primera, però el vestuari confia en la seva seguretat defensiva i en la seva capacitat per crear ocasions per seguir sumant. És un dels conjunts que més rendibilitzen les seves dianes.

L'entrenador, Mauricio Pochettino, recupera el migcampista argentí Juan Forlín, que no va jugar en l'anterior partit davant la Reial Societat, diumenge passat, per sanció en rebre una doble groga. El del planter Christian Alfonso, extrem esquerre, també torna a la convocatòria del tècnic.

El davanter Sergio García és baixa per una elongació al recte anterior de la cama dreta. Tampoc estaran el punta Walter Pandiani, amb molèsties al quàdriceps dret, el migcampista Javi Márquez, per patir un traumatisme al turmell esquerre, i el lateral Javi López, amb una contusió òssia al peroné.

Les absències perjudiquen principalment a l'àrea ofensiva i el tècnic podria alinear l'argentí Dátolo i l'eslovac Weiss en els extrems. Joan Verdú estaria a la mitjapunta i Álvaro Vázquez seguiria en punta d'atac. A la medul•lar Forlín entraria per Baena i la defensa mantindria la mateixa formació que en els últims xocs.

Els dos últims resultats de l'Osasuna (golejada encaixada al Santiago Bernabéu i empat en un mal partit contra el Rayo a Pamplona) no són el millor aval perquè el conjunt pamplonès intenti trencar la ratxa a domicili demà, encara que la seva còmoda situació a la taula li permetrà jugar sense urgències.

L'entrenador osasunista, José Luis Mendilibar, té les baixes dels lesionats Sergio Fernández, Marc Bertrán, Jon Echaide i Masoud Shojaei, encara que recupera el central brasiler Roversio Rodrigues després de perdre´s cinc partits per una lesió muscular.

A aquestes quatre absències s'ha sumat la del defensa finlandès Jukka Raitala, que és baixa d'última hora per una elongació al bíceps femoral esquerre que el tindrà apartat dels camps durant uns deu o quinze dies.

La baixa de l'únic lateral esquerre específic en la plantilla ha obligat a José Luis Mendilibar a convocar el jugador del filial Eneko Satrústegui, que probablement serà titular, com ja ho va ser en el seu debut contra el Reial Madrid al Bernabéu fa dues jornades.

Roversio, juntament amb el centrecampista ivorià Roland Lamah, poden ser una de les novetats en l'onze inicial, sempre una incògnita amb Mendilibar a la banqueta, ja que mai revela les seves cartes i fins i tot ahir va treballar a porta tancada en Tajonar per preparar el xoc davant l'Espanyol.

Un dels protagonistes del partit a l'Osasuna serà el capità Patxi Puñal, ja que si juga, tal com ho està fent, disputarà demà el seu partit número 350 a Primera amb l'equip navarrès, el que igualés el rècord de Javier Castañeda al club .

Alineacions probables:

Espanyol: Cristian Álvarez; Galán, Raúl Rodríguez, Héctor Moreno, Dídac; Forlín, Romaric, Weiss, Verdú, Dátolo i Álvaro.

Osasuna: Andrés Fernández; Damià, Roversio, Lolo, Satrústegui; Puñal, Nekounam, Cejudo, Raúl García, Lamah, i Nino.

Àrbitre: González González (C.Castellano-Lleonès).

Estadi: Cornellà-el Prat.

Hora: 18.00