L'entrenador del FC Barcelona, Josep Guardiola, no va escatimar ahir elogis cap al paper dels seus futbolistes en la golejada contra el Saragossa (4-0). De totes aquestes bones paraules, el de Santpedor va voler destacar, sobretot, que "després de la pallissa a la qual són sotmesos amb les seves seleccions, aquests jugadors vénen i corren com el que més".

En la roda de premsa just després del partit disputat al Camp Nou, en la qual a part dels elogis col·lecitus va voler destacar el rendiment puntual d'algun dels seus homes, Guardiola va dedicar algunes de les seves paraules a destacar el partit de Leo Messi, que aquesta setmana va centrar el debat de torn al estar a l'aire el dubte de si era convenient que l'argentí descansés, sobretot a causa de l'enorme desgast acumulat després del periple que havia hagut de viure amb la seva selecció. "Ens dóna moltes coses en la seva posició de desequilibri. Em preocupava el cop que ha patit però m'ha dit que estava bé, i he decidit que seguís", va apuntar el tècnic.

Així mateix, Guardiola va reiterar, com ha fet en d'altres ocasions, la seva confiança en David Villa, alhora que va restar importància a la seva suplència, una situació que s'ha repetit en alguns dels últims partits. "Quan us dic que li tinc molta confiança, és així. No puc anar justificant les vegades que és suplent", va explicar, recordant també que el davanter nascut a Astúries va actuar noranta minuts amb la selecció espanyola en la "pallissa" que va suposar l'expedició que dirigeix Vicente del Bosque a Costa Rica.

"No poden jugar tots. Però la confiança la tinc amb tota la plantilla. Ara bé, no sé pas si ells també la tenen amb mi (va aprofitar per fer broma Guardiola). Els conec i sé el que cadascun d'ells pot donar de si.

En aquest sentit, va recalcar igualment l'ovació que el Camp Nou va dedicar a David Villa quan aquest va entrar al camp quan mancava un quart d'hora per al final, temps que va aprofitar per veure porteria marcant el quart gol del seu equip. "Està bé, el Camp Nou és molt generós amb tots els jugadors, ho ha estat amb ell i me n'alegro. En aquest sentit ?m'alegro pel gest de la gent. Villa sempre surt molt directe i avui (per ahir) ha tornat a fer-ho", va afirmar l'entrenador blaugrana.

D'altra banda, el tècnic va destacar el "gran treball" del migcampista català Cesc Fàbregas, així com el retorn a la titularitat de la parella de centrals que conformen Carles Puyol i Gerard Piqué, que van deixar endarrere sengles lesions.

Finalment, va donar el seu punt de vista sobre el xilè Alexis Sánchez a l'afirmar que cal "donar-li temps" per adaptar-se al joc del seu equip després d'estar "dos mesos fora, que són gairebé dues vacances d'estiu". "Ha estat molt de temps fora. Té unes condicions que no té ningú. Amb el temps estarà més fi i tranquil", va sentenciar Guardiola.

El tècnic, finalment, va tenir unes últimes paraules per respondre a una pregunta sobre les acusacions de l'extennista francès Yannick Noah en un rotatiu francès sobre un suposat dopatge en l'esport espanyol. "Que presentin proves i, si no, que callin. Si ho volen demostrar que les presentin; que Noah sigui 'aquest senyor ha fet això d'aquesta manera'. I si no, que calli", va sentenciar sobre aquest aspecte.