Té 24 anys i "fam de tornar a jugar al futbol". Així es presenta Frank Steve Songo'o, fill del mític exporter del Deportivo de la Corunya. Un jugador que, després de quedar-se sense equip aquest estiu (la seva última aventura el va portar a viure el descens a Segona B de l'Albacete, on va jugar només 6 partits), prova sort des d'ahir a Montilivi, on s'entrenarà durant els propers dies a l'espera que Raül Agné i el cos tècnic li obrin les portes del primer equip de bat a bat. Mentrestant, ell només pensa a "guanyar-se" la confirnça de l'entrenador de Mequinensa a base de "treballar al cent per cent" en cada entrenament. El primer el va realitzar ahir, en una doble sessió al costat dels qui espera que, ben aviat, siguin els seus companys de vestidor.

"Tot ha anat molt bé", valorava després d'exercitar-se sota les ordres de Raül Agné. Porta uns mesos sense entrar en una dinàmica de grup, sense notar el ritme de competició; res que sembli ser transcendent per a Songo'o, qui té molt clars quins són els seus objectius i possibilitats d'aquesta petita estada de prova amb l'entitat de Montilivi: "Físicament em trobo bé, tot i estar un temps aturat. Mai he tingut problemes en aquest aspecte i em puc posar a to molt ràpidament. Crec que puc entrar en la dinàmica de grup ben aviat", indicava l'extrem dretà.

Songo'o va explicar que arriba a Girona amb "moltes ganes" de tornar a "jugar" i "competir", a banda de ser conscient que pot aportar "totes les meves qualitats" a un "gran equip". I és que el camerunès, format durant un parell de temporades al futbol base del FC Barcelona, va parlar meravelles del que espera que sigui el seu equip fins a final de temporada: "El Girona és un equip que sempre juga bé. Disposa de molt bons jugadors i d'un gran entrenador, de qui m'han parlat molt bé. És un club seriós i em sorprèn que ara travessi una situació tan delicada com aquesta. L'he vist jugar aquesta temporada i estic convençut que se'n sortirà", valorava.

El passat, al calaix

Frank Songo'o només pensa en clau de futur. Pensa en el Girona, a fer un bon paper a Montilivi i convèncer Agné. El jove jugador vol d'aquesta manera enterrar el seu passat, ja que en les darreres temporades no l'ha acompanyat la sort (ha militat en 7 clubs en només 6 temporades), fins i tot quan ha jugat a Segona Divisió A. "A l'Albacete em van afectar els canvis d'entrenador i a Sant Sebastià era molt difícil entrar en un grup que anava llançat cap a l'ascens. Millor em van anar les coses a Saragossa, on vam pujar a Primera", recorda el futbolista, qui va tancar el seu discurs amb una ferma declaració d'intencions: "No em pressiono, m'entreno amb moltes ganes. Donaré el màxim de mi".