Si fa just una temporada al Miniestadi el Girona signava el seu particular punt d'inflexió, enguany vol que el mateix escenari serveixi com una confirmació de la línia ascendent que començava a dibuixar tot just fa una setmana a Montilivi contra l'Hèrcules. Davant el líder (1-0), Raül Agné i tota la seva colla tallaven de socarrel els mals endèmics que havien portat l'equip a signar el pitjor inici de Lliga dels últims anys amb una victòria en la qual es recuperaven bona part de les senyes d'identitat permès els blanc-i-vermells, curs rere curs, fer-se un lloc en el futbol professional. Vol el Girona que aquest primer pas tingui continuïtat aquesta tarda enfront del filial blaugrana (20.00 hores, en directe per Esport3) en un derbi marcat per la baixa del sancionat Albert Dorca i les nombroses i importants absències en defensa que arrossega Eusebio Sacristán.

Els internacionals sub-21 Martín Montoya, Carles Planas, Marc Bartra, Marc Muniesa i Isaac Cuenca, així com Kiko Femenía (pateix molèsties al genoll), omplen el gruix de baixes sensibles per als blaugrana. L'escenari el vol aprofitar al màxim el Girona, un equip però, conscient que al Miniestadi li caldrà fer les coses més que bé per emportar-se els tres punts. Ho avisava ahir Raül Agné, qui va enumerar les virtuts del seu rival d'avui: "No tenen pressió, juguen amb molta llibertat, tenen un estil molt definit al que no renuncien, entenen el futbol d'una manera determinada, els migcampistes són molt forts físicament...".

Si més no, res que pugui aturar la fam del vestidor blanc-i-vermell, molt més "animat" després d'haver derrotat l'Hèrcules fa ara set dies, però alhora "conscient de quina és la nostra situació a la taula" i que encara "s'ha de fer molt" per esmunyir-se del descens i viure amb més tranquil·litat.

Sense Albert Dorca, sancionat per acumulació de targetes, Raül Agné es veurà obligat a redibuixar l'esquema habitual. Tot sembla indicar que el de Mequinensa sortirà al Miniestadi amb un sol pivot (Marcos Tébar), a qui l'acompanyarà una línia de quatre homes per davant: "La realitat ens diu que a la plantilla no tenim cap recanvi natural per a Dorca, però tenim futbolistes que ens poden aportar moltes coses al mig del camp". Jugui qui jugui, el que és clar és que la intenció d'avui del Girona serà la d'"anar a guanyar", com també la de "disputar la pilota" a tot un Barça: "Sabem com juguen i el que hem de fer per bloquejar-los. Serà difícil tenir la possessió, però el que és segur és que ho intentarem".