El millor en la lluita dels dissabtes, quan només compta el cronòmetre, Sebastian Vettel, va tornar a aparèixer per marcar la pauta. El pilot alemany de Red Bull va endur-se la pole per al Gran Premi d'Hongria després de dues carreres sense aconseguir-ho. D'aquesta manera, el líder del campionat arrencarà des del davant, però al seu rebuf tindrà els dos potents McLaren de Lewis Hamilton i Jenson Button, que ahir van tornar a demostrar que no donen res per perdut en aquest Mundial. En canvi, Fernando Alonso es va veure superat pel seu company a Ferrari, Felipe Massa, i sortirà des de la cinquena marca.

Només Hamilton i Vettel van trencar la barrera de l'1:20 al traçat d'Hungaroring. Amb el seu 1:19.815, l'alemany va sumar la vuitena pole de la temporada i la vint-i-tresena de la seva carrera a la màxima competició automobilística; a més a més, repeteix el primer lloc que va onbtenir l'any passat en el circuit hongarès, malgrat que va ser el seu company d'equip, Mark Webber, qui aleshores es va endur la victòria. Tot i això, l'australià avui ho tindrà força més complicat, ja que parteix des del sisè lloc. D'aquesta manera, després de dues carreres sense brillar i d'un cap de setmana que havia començat amb molts problemes en el seu monoplaça, Vettel va esvair tots els dubtes que l'envoltaven i va presentar una ferma candidatura per aconseguir una victòria que se li escapa des de fa dues curses (GP d'Europa). El seu principal rival serà Lewis Hamilton, qui va signar el segon millor temps a una dècima del de Red Bull, mentre que a la segona fila de la graella de sortida Jenson Button (McLaren) i Felipe Massa (Ferrari) buscaran la seva oportunitat.

Fernando Alonso va haver de barallar-se de valent amb el seu Ferrari en el tercer sector del traçat hongarès, això li va fer perdre un temps molt valuós que li va impedir d'estar entre els millors. De fet, per primer cop aquesta temporada, el seu company d'equip, Felipe Massa, es va classificar per davant seu.

El Mercedes de l'alemany Nico Rosberg i el Force India del seu compatriota Adrian Sutil arrencaran des de la quarta línia, mentre que el també alemany Michael Schumacher (Mercedes) i el Sauber del mexicà Sergio Pérez estarà en la cinquena.

De la seva banda, el barceloní Jaume Alguersuari sortirà des de la vuitena línia. El de Toro Rosso es va haver de conformar amb el 16è lloc després de superar la Q1 però després caure en la ronda següent. El català va salvar el primer tall amb el quinzè millor registra, força per davant del seu company Sebastian Buemi, que va quedar divuitè i després va ser enviat al penúltim lloc per sanció. A la Q2, en canvi, Alguersuari va ser el més lent del grup i no va poder millorar el setzè lloc per darrere del brasiler Rubens Barrichello (Williams).