El Manchester United va tancar amb brillantor la seva gira de cinc partits amistosos per Estats Units amb el triomf per 2-1 davant el FC Barcelona en un duel a manera de revenja de la passada final de la Lliga de Campions de la UEFA.

Ningú havia dit que el partit corresponent al torneig amistós "Herbalife World Football Challenge" es tractés d'una revenja seriosa, ambdós grups estan amb baixes a la pretemporada, però els dos equips volien aconseguir la victòria.

Mentre que l'entrenador del Manchester United, Alex Ferguson, va decidir donar-li descans a la majoria dels jugadors que havien disputat el dimecres el Partit de les Estrelles, Josep Guardiola, va fer el mateix amb els joves valors del filial.

Les baixes per lesió de Carles Pujols, Xavi, Gerard Piqué i Maxwell, van forçar Guardiola a decidir-se pels joves com Andreu Fontàs, Jonathan Dos Santos i la nova perla de l'equip, Thiago.

Immediatament es va veure que el Manchester United, que va tenir a la porteria de titular a l'exarquer de l'Atlètic de Madrid, David De Gea, estava molt més en forma que el Barça, va tenir domini de la pilota al centre del camp i als 22 minuts el portuguès Nani, des de dins de l'àrea marcava el 1-0 a passada de Danny Welbeck amb el que havia de concloure la primera part.

Cap dels dos equips va crear més oportunitats clares de gol, però va ser el Manchester United el que va estar més a prop d'haver aconseguit el segon.

No obstant això, en la segona part, l'equip campió d'Europa va respondre amb el seu millor futbol i fruit d'aquest control de la pilota i bones triangulacions va arribar el gol de l'empat.

Era el minut 70 i Thiago, que va confirmar que pot ser el millor fitxatge que ha fet aquest estiu el FC Barcelona, va controlar la pilota i des de fora de l'àrea va disparar potent i amb la cama dreta per donar-li un gran efecte a la pilota que es va colar per l'esquadra esquerra del marc defensat per De Gea, que ni es va moure.

El gol va fer justícia a l'esforç que havia realitzat el FC Barcelona i sobretot a la lluita dels joves valors que van tractar de tu a tu a la figures del Manchester United.

No obstant això, l'equip anglès va ser el que va tornar a tenir les idees més clares en el futbol d'atac i a més es van trobar amb una pilota perduda per la defensa blaugrana que va aprofitar de forma magistral el veterà Owen, l'exjugador del Reial Madrid, que es va plantar sol davant Valdés i el va superar a mitja alçada sense problemes per al 2-1, que seria el definitiu.

El mateix Owen, en el temps de descompte no va saber aprofitar una passada de Gabriel Obertan i només davant Valdés va enviar la pilota fora en el que podria haver estat el tercer gol del Manchester United, que no es va venjar però si es va reivindicar amb un millor futbol que el que va realitzar l'actual campió d'Europa.

El Barcelona va trobar a faltar les absències dels jugadors llatinoamericans que van participar en la passada Copa Amèrica, però especialment a l'argentí Lionel Messi.

Les baixes de Xavi, Pujol i Piqué es van notar en el joc del Barça, que tot i la derrota va demostrar la seva condició de campió.

El partit es va disputar al FedEx Field, de Landover (Maryland), davant 81.807 espectadors, la major entrada que s'ha registrat a l'àrea metropolitana de Washington per a una trobada de futbol.

El triomf va permetre el Manchester United conclogués invicte la seva gira de cinc partits amistosos per Estats Units, mentre que el FC Barcelona la va començar amb derrota en el primer dels tres partits que va a disputar.

El proper partit amistós del Barcelona en la seva gira pels Estats Units serà a Miami, el 3 d'agost, mentre que el Manchester United torna a Anglaterra.