11 de octubre de 2018
11.10.2018

El PDeCAT s'obre a negociar però veu mancances en el pacte PSOE-Podem

Posarà condicions sobre els presos i el dret a dir, però assegura que seran "factibles"

11.10.2018 | 15:02
Ferran Bel (PDCat) a la cambra baixa.

El diputat del PDeCAT al Congrés Ferran Bel ha assegurat aquest dijous que el seu partit s'obre a negociar els Pressupostos Generals de l'Estat, encara que considera que hi ha mancances en el pacte que han anunciat el PSOE i Podem.

"De parlar sempre es pot parlar", ha resumit en roda de premsa, en què ha assegurat que encara no han rebut una proposta formal del Govern espanyol per negociar i que, per tant, encara no han pogut calibrar si un pacte és possible.

Sobre l'acord assolit entre el PSOE i Podem, Bel ha assenyalat que no s'esmenta el nivell d'inversions que l'Estat dedicaria a Catalunya, i ha considerat que hauria d'augmentar notablement perquè aquests darrers anys ha estat "reduït".

També ha considerat que la rebaixa impositiva a la petita i la mitjana empresa és insuficient, i ha conclòs que no aclareix com reactivar l'economia productiva, el sector industrial i el sector de la investigació i el desenvolupament.

Bel ha afirmat que el seu partit avala un augment del Salari Mínim Interprofessional, però ha al·legat que aquesta mesura podria promoure's de manera immediata a través d'un reial decret i no és necessària que s'inclogui en els Pressupostos si vol implementar-se.

Situació catalana

El diputat del PDeCAT ha advertit que si el PSOE vol el seu suport, ha de tenir en compte també la situació de Catalunya i fer gestos en dos sentits: sobre els presos sobiranistes i sobre com planteja que els catalans decideixin sobre el seu futur polític.

Ha assegurat que el seu partit no exigirà coses inassumibles en aquests dos punts --seran "factibles per al Govern" espanyol, ha dit--, però ha afegit que l'Executiu central ha de moure's de la seva situació actual prquè considera que en aquest assumpte és de paràlisi.

"Podem asseure'ns a dialogar, però cada vegada que no seguem posarem damunt de la taula els presos polítics i com pensen facilitar que Catalunya i els catalans puguem decidir el nostre futur", ha exposat.

Estratègia conjunta

El vicepresident del Govern i número 3 d'ERC, Pere Aragonès, ha afirmat que el seu partit no vol parlar de Pressupostos Generals si abans no hi ha moviments de l'Estat en relació a la causa sobre el procés sobiranista que instrueix el Tribunal Suprem.

Bel ha evitat polemitzar amb ERC i ha confiat poder teixir una estratègia conjunta en la negociació; ha afegit que al Congrés tots dos partits ja treballen junts malgrat que de vegades hi ha "petites disfuncions".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho