Mariano Rajoy farà públic dijous a la tarda els noms dels homes i dones que formaran part del nou executiu, que prendran possessió del seu càrrec divendres. Així ho ha dit als periodistes que l'esperaven a la sortida del Congrés després de ser investit, on també ha comentat que ja n'ha informat al Rei. Rajoy ha demanat per aquesta legislatura "l'esforç" de totes les formacions per tirar endavant el país, però en la mateixa frase ha esmentat un dels punts que no és negociables: "la unitat d'Espanya i la sobirania nacional". "Ni puc, ni vull, ni ho haig de fer", ha subratllat.

?Som una gran nació i un gran país, i no vull que això no es quedi en una sessió d'investidura", ha dit Rajoy pocs minuts després de ser investit en segona votació i per majoria simple. "Estic content pel meu grup, que ha treballat molt bé", ha assenyalat, agraint també tots els ciutadans que a les eleccions van dipositar la seva confiança al PP. Tot i així, ha matisat que ?a partir d'ara, governaré per a tots els espanyols, hagin votat o no al Partit Popular".

Per al president del govern, conscient que no governarà amb majoria absoluta, l'eix ha de centrar-se en "pacte, entendre's i buscar acords comuns". Rajoy ha estat investit amb 170 vots a favor, 111 en contra i 68 abstencions. Encapçala una nova legislatura després d'haver exercit com a president en funcions durant 315 dies i dues eleccions, la del 20 de desembre de 2015 i el 26 de juny de 2016.