La presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, ha subratllat aquest dilluns que el PSOE ha de fer autocrítica pels resultats de les eleccions espanyoles del passat 20 de desembre. "La realitat és que no hem guanyat les eleccions i si no ho reconeixem ens estem fent un flac favor", ha subratllat poc abans del començament del comitè federal del PSOE on s'ha mostrat convençuda que l'única manera de canviar les coses passa per assumir responsabilitats de govern. Amb tot, Díaz també ha dit que el PSOE no ha d'intentar governar "a qualsevol preu" i ha demanat a Podem que "renunciï" al referèndum per seure a negociar una alternativa al PP i a Mariano Rajoy.

La presidenta andalusa, Susana Díaz, s'ha mostrat obertament contrària al plantejament de Podem de celebrar un referèndum a Catalunya: "M'ha sorprès molt aquests dies que Pablo Iglesias hagi parlat de trencar Espanya i no d'Educació, de Sanitat ni de l'esquerda que s'ha obert al país com a conseqüència de 4 anys injustos. Em sorprèn que en comptes de parlar d'aquestes qüestions s'hagi dedicat a posar sobre la taula instruments per trencar aquest país", ha lamentat.

Segons Díaz, Pablo Iglesias respon a una estratègia d'intentar aconseguir "esgarrapar un grapat d'escons a canvi d'incorporar sobiranistes a la seva candidatura". Posteriorment, ha reconegut que el PSOE ha pactat amb Podem en molts municipis i comunitats autònomes al llarg dels últims mesos però ha recordat que cap d'aquests pactes passaven "per saltar-se la Constitució, per trencar la unitat d'Espanya ni per elements com el referèndum vinculant".

La presidenta andalusa ha negat que Pedro Sánchez hagi perdut credibilitat i fortalesa com a secretari general de la formació i ha subratllat que el líder socialista "sempre està reforçat pels companys i companyes del PSOE". Amb tot, ha afegit que "és evident que el comitè federal és un òrgan de reflexió on s'ha d'abordar la política de pactes del partit", i ha subratllat que "quan les situacions són complexes calen reflexions profundes". "A mi el que m'importa és Espanya i el PSOE ha d'estar a l'alçada del que necessita el país", ha sentenciat.

"La realitat és que no hem guanyat les eleccions i que cal fer autocrítica perquè si no ho reconeixem estarem fent un flac favor als nostres votants", ha assenyalat, tot afegint que el partit socialista ha de ser "una alternativa útil". Díaz ha acabat dient que cal reconèixer que el del 20-D no ha estat "un bon resultat, que cal fer autocrítica i que cal fer força de cara al futur per ser un element d'estabilitat".