El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha promès una baixada d'impostos d'aquí un any durant el tradicional tret de sortida del curs polític del PP a Soutomaior. Rajoy ha assegurat que l'economia espanyola està a les portes de créixer però que encara calen més "reformes econòmiques". "Han de continuar perquè el present tingui futur. Algunes reformes les presentarem d'aquí a final d'any i d'altres ho farem en el primer trimestre del 2014", ha comentat el president espanyol. "I jo vindré l'any que ve a Soutomaior i anunciaré una baixada dels impostos", ha reblat Rajoy. Sense citar Bárcenas, el president espanyol ha assegurat que "res ni ningú" el distraurà de l'objectiu de sortir de la crisi.

"No ens podem distreure per més que alguns s'hi entestin. L'objectiu era, és i serà superar la situació en la qual els socialistes van deixar Espanya ara farà un any i mig per molt que aquests mateixos socialistes s'encaparrin en què no la superem", ha continuat Rajoy davant els 1.500 militants gallecs que s'han aplegat al castell de Soutomaior, tradicional punt de sortida al curs polític popular. El president espanyol ha fet un pas més i s'ha mostrat semieufòric tot anunciant que Espanya superarà aviat la crisi, es crearan llocs de treball i es recaptaran més diners. De fet, Rajoy ha negat els rumors que pensen en una remodelació del seu executiu i ha defensat la "magnífica tasca" dels seus ministres. "Estic orgullós de tots ells", ha puntualitzat.

"En dotze mesos Espanya ha aixecat el cap. No podem cantar victòria però sí podem estar orgullosos del que ha fet Espanya en un temps rècord", ha reblat el president del govern espanyol, que ha apostat per "mantenir el rumb" i s'ha mostrat "tranquil per la feina feta" tot i ser conscient que ha pres moltes decisions "que no són del gust de molta gent". "Però han valgut la pena i avui ja ningú em pregunta per la prima de risc. Avui només es parla que aviat sortirem de la recessió", ha reflexionat en veu alta Rajoy, que en l'inici del seu discurs ha tingut unes paraules de record per les 79 víctimes mortals i els nombrosos ferits de l'accident del tren Alvia a Santiago de Compostel·la.

Finalment, el president espanyol no ha fet cap menció a Catalunya però sí que ha lloat la tasca del president de la Xunta de Galícia, el popular Alberto Núñez Feijóo. "L'únic seriós en la vida i l'únic rendible en la vida és fer les coses bé. I aquí a Galícia es fan bé", ha reconegut Rajoy, que considera que Espanya "necessita uns polítics a l'altura".