La secció sindical del Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (SEPLA) a Iberia ha confirmat que convocarà una vaga al desembre com a resposta a la creació d'Iberia Express, segons ha avançat el cap de la secció sindical del Sepla a Iberia, Justo Peral, en una trobada amb la premsa.

Peral ha assegurat que encara no està clar el calendari de les aturades perquè els pilots estan esperant la resposta dels col·lectius de terra i de tripulants de cabina (TCP), però ha assegurat que si finalment aquests decideixen no convocar-la, els pilots faran vaga igualment.

Peral ha acusat a l'actual gestió d'Iberia de fer el "treball brut" del conseller delegat de British Airways, Willie Walsh, l'objectiu és trencar el conveni dels pilots que protegeix les operacions d'Iberia a Barajas, limitar el seu creixement i convertir en l'aerolínia espanyola en el seu 'low cost' particular.

Per aquest motiu, ha avançat que uns 400 pilots d'Iberia han demanat a l'empresa el seu certificat d'hores de vol per tal d'abandonar l'empresa si finalment "es converteix en la companyia de baix cost de la companyia britànica.