08 de juny de 2016
08.06.2016

Xuclà defensa el baixador del TAV a l'aeroport com una «prioritat»

El cap de llista convergent respon les preguntes plantejades pels lectors de Diari de Girona

08.06.2016 | 17:02

El cap de llista de Convergència al Congrés per Girona, Jordi Xuclà, ha destacat aquest dilluns que una «prioritat» que el seu partit defensarà a les Corts serà la construcció del baixador del TAV a l'aeroport de Girona. «Amb una inversió d'entre quatre i set milions d'euros es pot fer. És una inversió urgent», ha afegit.

Xuclà ha fet aquesta valoració en el videoxat de Diari de Girona i Emporda.info als candidats gironins a les eleccions del 26-J, responent així les preguntes dels lectors. També ha apostat per desdoblar la N-260 –coneguda com l'Eix Pirinenc– entre Besalú i Figueres, així com estudiar una solució pel tram de Figueres a Llançà. Pel que fa al tram entre Olot i Ripoll, Xuclà ha considerat que amb millores, com les variants de Sant Joan de les Abadesses i Ribes de Freser, no seria necessari fer el desdoblament complet de la N-260.«Hem de ser a Madrid per explicar què passa a Catalunya i com que no hi haurà una majoria, cada vot serà essencial», ha valorat Xuclà en una altra resposta. «És una oportunitat per les comarques gironines i els partits hem de defensar junts els interessos», ha explicat el candidat de CDC, que ha recordat que la província de Girona és un dels territoris amb menys inversió de l'Estat. «Hem de treure la demarcació d'aquest cul-de-sac en el qual està abandonada», ha afirmat. També ha defensat que les millores de la línia de tren entre Barcelona i Puigcerdà es prolonguin fins a Ripoll.

En les preguntes dels lectors, Xuclà ha subratllat que a les eleccions del 26-J Convergència presenta unes llistes que combinen «experiència amb renovació». Així mateix, ha insistit que la seva formació apostava per fer una candidatura conjunta als comicis generals: «És lògic que la unitat d'acció del Govern català s'expressi en conjunt a Madrid».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent