Segueix-nos a les xarxes socials:

Els centres educatius de la comarca perfilen els darrers preparatius per celebrar carnaval

Escoles i instituts han compartit les consignes del Rei Carnestoltes per gaudir de la setmana més esbojarrada de l'any

Els centres educatius de la comarca perfilen els darrers preparatius per celebrar carnavalPIXABAY

El mes de febrer és sinònim de temps de Carnestoltes. La majoria de pobles de la comarca aposten per celebrar aquesta festa i gaudeixen de tardes i nits, o fins i tot de diversos dies com és el cas del famós carnaval de Roses o de Castelló d'Empúries, per allargar la diversió.

Darrerament, els centres educatius, tant escoles com instituts, han volgut unir-se a la celebració de carnaval. Per aquest motiu, i des de fa uns quants dies, alguns centres de l'Alt Empordà han utilitzat les xarxes socials per compartir les consignes del rei Carnestoltes. Aquestes són les indicacions que infants i adolescents han de complir per divertir-se en una setmana diferent als col·legis que, en molts casos, comença, precisament, aquest dilluns 21 de febrer.

Les propostes de vestimenta més repetides són: anar a l'escola en pijama, vestir-se d'esportista o imitar algun professor/a. Els dies de finals de setmana, és a dir, en alguns casos dijous i en altres divendres, són els reservats per ensenyar la disfressa que han preparat durant la setmana o bé que portaran quan surtin a gaudir del carnaval amb les famílies fora dels centres.

En general, els nens i nenes encaren aquesta setmana amb la il·lusió de viure una experiència festiva amb els amics i amigues, amb la possibilitat d'escollir la roba que més els agradi per passar-ho bé.

El Rei Carnestoltes

El conegut rei és un personatge fictici que mana totes les activitats en relació amb el carnaval. Normalment, va vestit de forma extravagant per simbolitzar la disbauxa i la gresca que representa aquesta festa.

Sol aparèixer el dissabte de carnaval, coincidint amb l'inici del carnestoltes, per donar el tret de sortida a la festa. És l'encarregat de marcar les consignes de carnaval, és a dir, les formes de vestir d'aquells que el volen seguir.

Prem per veure més contingut per a tu