Txots obre el seu primer restaurant a Girona aquest divendres 23 de juny

Es tracta del cinquè restaurant d'aquesta empresa

Una de les dues terrasses que tindrà el nou establiment de la plaça Independència.

Una de les dues terrasses que tindrà el nou establiment de la plaça Independència. / MARC MARTI FONT

Emporda.info

Txots expandeix la seva cuina d'inspiració basca a Girona. A partir d'aquest divendres 23 de juny, aquesta empresa familiar que va obrir el seu primer restaurant l'any 2010 a Figueres comença la seva expansió fora de l'Alt Empordà amb un nou restaurant a la plaça de la Independència gironina. Anna Reixach i Frederic Carbó, propietaris de la companyia, es mostren satisfets amb aquesta obertura: "Esperem que la nostra oferta gastronòmica aconsegueixi la mateixa bona acollida que ha rebut al llarg d'aquests anys per part de la nostra clientela".

El nou Restaurant Txots de Girona és el cinquè d'aquesta empresa que aposta pels productes de proximitat. També compta amb dos establiments a Figueres, un altre a Empuriabrava i un més a Roses. Amb aquesta obertura, l'empresa crea trenta-cinc llocs de treball nous a la capital de Gironès. Reixach i Carbó, a més, ratifiquen la seva aposta pels "productes de proximitat, que asseguren la seva frescor a la vegada que donem suport als productors i proveïdors de l'entorn". Fruit del seu compromís de l'entorn, també és part del mobiliari que s'ha construït amb fusta recuperada dels grans incendis de l'Alt Empordà de l'any 2012.

Txots arriba a Girona amb una imatge renovada i un nou concepte de disseny de l'establiment que incrementa el confort dels clients. La seva nova carta també inclou noves propostes, "nous plats de xup-xup i a la brasa", expliquen els propietaris d'aquest nou establiment que és el primer de diverses obertures que l'empresa altempordanesa preveu en el seu pla d'expansió per als propers anys i que va interrompre la pandèmia.