Segueix-nos a les xarxes socials:

Castelló d'Empúries

Cinc càmpings de l'Alt Empordà tornen a ser els millors d'Europa

En tot l'estat espanyol han rebut la distinció 17 establiments diferents, vuit gironins

Cinc càmpings de l'Alt Empordà tornen a ser els millors d'EuropaACG

L'associació automobilística de referència als Països Baixos, ANWB, ha premiat vuit càmpings gironins com els millors de tot Europa d'aquest 2023 en una gala d'entrega a Utrecht (Països Baixos). D'aquests, cinc són de l'Alt Empordà i revaliden el reconeixement un any més. Es tracta de la Laguna, de Castelló d'Empúries; i l'Aquarius; l'Àmfora; Las Dunas; i la Ballena Alegre, de Sant Pere Pescador. La resta són del Baix Empordà: les Medes, de l'Estartit; el Sandaya Cypsela, de Pals; i l'Eurocamping, de Sant Antoni de Calonge. En tot l'estat espanyol han rebut la distinció 17 establiments diferents.

Per altra banda, l'associació automobilística d'alemanya ADAC també distingirà aquesta setmana a Stuttgart sis establiments gironins, quatre dels quals són altempordanesos (l’Àmfora, la Ballena Alegre, Las Dunas i Aquarius) i també repeteixen guardó.

Dins dels premis que ha repartit l'associació holandesa, l'Eurocamping de Sant Antoni de Calonge ha estat la primera vegada que rep aquesta distinció. A més, altres càmpings gironins han quedat nominats en aquests premis que s'han entregat a Utrecht. La Ballena Alegre ha estat nominat en la categoria de Càmping familiar més agradable a prop del mar, mentre que el Yelloh! Village Sant Pol, de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), també ha estat nominat com a Allotjament més singular.

Els premis de l'ANWB es concedeixen a través de les votacions de 26.000 holandesos i una auditoria externa controla el procediment. El president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, ha assegurat que tots els premis rebuts "són un reconeixement a la millora continua del sector". Gotanegra ha recordat que "malgrat els anys complicats" que han viscut els empresaris, han seguit "invertint en millorar la eficiència energètica i la sostenibilitat" dels establiments.

Per altra banda, aquest divendres en una cerimònia que se celebrarà a Stuttgart sis càmpings gironins seran guardonats amb el Superplätze 2023, que concedeix l’Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC) d’Alemanya -l'associació automobilística més gran d'Europa-. Els establiments premiats per l’ADAC són les Medes de l’Estartit, el Delfin Verde Costa Brava Resort de Torroella de Montgrí de Torroella de Montgrí; i l’Àmfora, la Ballena Alegre, Las Dunas i Aquarius de Sant Pere Pescador.

L’ADAC és l’associació que té més socis d’aquell país amb més de 20 milions de famílies associades.

Els inspectors de l'ADAC visiten i avaluen els establiments, segons uns criteris prèviament establerts, entre els quals hi ha: l'equipament i el manteniment de les instal·lacions, les activitats de lleure, la gastronomia, i els servei. Els establiments que obtenen la màxima puntuació a totes les categories obtenen la distinció ADAC Superplätz.

Prem per veure més contingut per a tu