Segueix-nos a les xarxes socials:

Roses

La veda de la pesca d’arrossegament de Roses s’allarga durant dos mesos

Dinou embarcacions s’aturen fins al 4 d’abril per minimitzar l’impacte del sector que considera que aquesta mesura no resol la problemàtica

La veda de la pesca d’arrossegament de Roses s’allarga durant dos mesosMaria Vivas

La flota d’embarcacions d’arrossegament està amarrada al port de Roses per complir la veda biològica de dos mesos que ha de permetre minimitzar l’impacte de l’esforç pesquer i garantir una explotació sostenible. Des del passat 31 de gener estan aturades les dinou barques que podran tornar al port de Roses a pescar el 4 d’abril. «Sempre fèiem un mes, l’any passat un mes i mig i, aquest any, ja són dos mesos. Des de la Unió Europea, ens han aplicat una reducció de dies del 6%» assenyala Antoni Abad, patró major de la Confraria de Roses i president de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors i de la Federació de Girona. Altres ports com Llançà fan una aturada d’un mes i mig i el Port de la Selva d’un mes.

Les dinou embarcacions d’arrossegament del Port de Roses quedaran aturades en benefici d’espècies com la gamba, el lluç, l’aranya, el pop i el peix blanc. S’aprofitaran aquests dies per netejar les barques, fer manteniment dels vaixells i posar-ho tot a punt. «A Roses sempre fèiem un mes de veda, l’any passat van ser sis setmanes i aquest any vuit setmanes. Pensem que si parem tots de cop, serà més agraït per al recurs». Així i tot, des de Roses pensen que aquesta aturada «ens fa molt de mal. Els pescadors aniran a l’atur i als armadors diuen que ens donaran una compensació econòmica». Abad assegura que «portem tot el 2021 fent mesures per cuidar el recurs: hi ha espais on no anem de pescar i som selectius amb les malles i ens apliquen mesures de restricció sense avaluar el resultat de les mesures fetes». L’Estat va presentar la reducció de malles com a alternativa, però no s’ha acceptat: «Trobem un despropòsit perquè de vegades apliquen mesures que a nosaltres ens queden molt lluny».

Prem per veure més contingut per a tu