Segueix-nos a les xarxes socials:

La Diputació activa la plataforma de comerç local en línia

El Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local n'ha fet una prova pilot en quatre poblacions, una de les quals és Figueres

La Diputació activa la plataforma de comerç local en líniaEMPORDA.INFO

La Diputació de Girona, mitjançant el Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local, ja ha posat en funcionament la plataforma de comerç local en línia per a tots els municipis de la demarcació. Es tracta d'una de les accions impulsades per tal de dinamitzar el teixit econòmic a les comarques gironines i afrontar els efectes de la COVID-19.

L'objectiu d'aquest market place és incentivar el consum de proximitat i ajudar el petit comerç, el que ha patit d'una manera més directa les mesures de confinament de la població aplicades durant la crisi sanitària. Les botigues van estar un mes i mig tancades, fins que va iniciar-se la fase zero de la desescalada, a principis de maig.

Durant les últimes setmanes, s'ha fet una prova pilot en quatre municipis de diferent dimensió a la demarcació de Girona (Figueres, Hostalric, Llagostera i Vidreres), amb resultats molt positius, tant pel bon funcionament com per la introducció de dades per part dels establiments que hi han participat o pel suport que ha ofert el Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació.

Aquest sistema ofereix a comerciants i petits productors dels municipis la possibilitat d'oferir els seus productes a través d'aquesta plataforma en línia. D'aquesta manera, es promou la presència digital d'aquests establiments perquè puguin arribar als consumidors i incrementar la seva visibilitat i les possibilitats de negoci. I els clients poden fer les compres als comerços del municipi des de casa, amb més facilitats tant pel que fa a l'horari de recollida del producte com d'entrega a domicili.

La Diputació de Girona, impulsora i creadora de la plataforma, es fa càrrec del manteniment de la infraestructura informàtica i de comunicacions necessària, així com de la centralització d'una base de dades a través del Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local. A més, dona suport als ajuntaments en la posada en funcionament i utilització de la plataforma. I cada municipi té el control de la seva parcel·la pel que fa al registre d'altes i baixes dels establiments i els continguts que hi publiquin.

La plataforma no ofereix directament el servei de pagament, però cada comerç pot especificar com a servei propi el pagament telemàtic.

Aquest és el punt de partida perquè cada localitat pugui desplegar a curt o mitjà termini més possibilitats en el marc d'aquesta iniciativa, com ara la contractació, per part de l'agrupació de comerciants, de serveis d'entrega a domicili o l'oferiment al consumidor de la possibilitat d'escollir l'hora d'entrega de la comanda.

Els ajuntaments que vulguin disposar de la plataforma de comerç local s'han d'adherir a aquest servei gratuït de la Diputació posant-se en contacte amb el Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local.

Prem per veure més contingut per a tu