Segons la Federació d'Hosteleria de les Comarques Gironines, les previsions per aquest pont de la Puríssima es preveuen mitjanament bones a l'Alt Empordà. En aquest sentit, la previsió d'ocupació és del 40%, a la Costa Brava Centre del 50% i a la Costa Brava Sud del 60%.

En altres zones de les comarques gironines, es preveu una ocupació del 80% i al Ripollès del 75%. A la Garrotxa la previsió d'ocupació és una mica més alta amb un 85% de mitjana.

Respecte a la ciutat de Girona i a les seves rodalies l'ocupació serà del 70% i a la Selva Interior del 65%.

Pel que fa a les zones i/o comarques del litoral gironí i, com és habitual, en aquestes dates només hi ha entre un 40% i un 50% de la flota hotelera oberta.

Perfil del turista i mitjana d'estades

Seguint la tendència dels darrers anys, el visitant majoritari que pernoctarà a la província de Girona durant aquest pont seran famílies i parelles catalanes principalment de la província de Barcelona i rodalies.

També i en un menor nombre, durant aquests dies festius hi hauran visitants de la resta de l'Estat Espanyol.

La mitjana d'estades per persona i nit a tota la província de Girona serà de dos nits i, els dies que els establiments hotelers tindran una major ocupació seran el divendres 7 i el dissabte 8 de desembre.

Comparativa amb l'any interior

Pel que fa a la comparativa de l'ocupació amb l'any anterior, la major part dels associats a la Federació destaquen que el Pont de la Puríssima d'enguany serà semblant el de l'any 2017.