La solidaritat del Jove Ballet de Catalunya torna al Teatre de Roses

La companyia representa l’espectacle de creació «Pina i el seu Nadal...normal?», a benefici dels Amics de Guinea-Conakry

Es tracta d'un muntatge produït i dirigit per Mireia Lorente i Marta Bustamante amb M&M Produccions

L’espectacle posa en escena cinquanta artistes. | M&M PRODUCCIONS

L’espectacle posa en escena cinquanta artistes. | M&M PRODUCCIONS / CRISTINA VILÀ BARTIS. ROSES

Cristina Vilà Bartis

Cristina Vilà Bartis

Una cinquantena de ballarins de la companyia Jove Ballet de Catalunya i sis actors, dos d’ells infants, donaran vida a l’espectacle de teatre musical de creació Pina i el seu Nadal...normal?, aquest dissabte, a les 7 de la tarda, al Teatre Municipal de Roses. Mireia Lorente, de M&M Produccions, empresa que ha tirat endavant el muntatge, realça la qualitat i varietat de números de dansa, amb coreografies de jazz, swing, rock, comercial o ballet clàssic, de Pina i el seu Nadal...normal? i, sobretot, la gran capacitat que té per transmetre valors entorn la diversitat familiar. Cal dir que l’espectacle, pensat per a tots els públics, es fa en solidaritat amb els Amics de Guinea-Conakry i els beneficis serviran per oferir esmorzars a infants de la Cité de la solidarité d'aquell país africà.

Pina i el seu Nadal...normal? destaca per una posada en escena plena de llum i color que atrapa, sens dubte, gràcies a un argument molt atractiu que gira entorn la família «no normativa» de la Pina, una nena de vuit anys que «viu amb el seu germà bessó i la seva mare, i del seu pare no se’n parla». L’acompanya, en aquesta vetllada especial, el seu oncle, la iaia i la tieta Violeta, paper que interpreta Lorente. En el dinar de Nadal, la Pina està molt enfadada perquè la mare no té temps de cuinar i han de sopar pizza, l’oncle té moltes manies i la iaia tot el dia la renya. Així, la nena s’amaga sota la taula on es troba la tia Violeta, que és artista i qui li proposa un viatge al món al revés on «la seva família és totalment diferent». Allà, la Pina s’adonarà que, potser, «aquesta no és tan horrorosa com pensava».

La banda sonora de l’espectacle, les lletres de les cançons –a excepció de la principal, El món al revés, del compositor Marc Sambola– i les coreografies les signen Mireia Lorente i Marta Bustamante, directora del Jove Ballet de Catalunya, amb seu a Mataró. Totes dues reconeixen l’esforç que els ha suposat tirar endavant aquesta producció de nova creació, estrenada el Nadal passat i que ja han vist nou-cents espectadors, i no amaguen com els agradaria que la xarxa de teatre familiar els donés més cabuda.

Les entrades per anar a veure l'espectacle es poden adquirir a través del web rosescultura.cat.