Segueix-nos a les xarxes socials:

Roger FernándezResponsable de continguts del Festival Figueres es Mou

«No podem treballar sense una mirada d’estratègia de futur»

«No podem treballar sense una mirada d’estratègia de futur»

Deu anys en acció. Ho esperava?

És trist dir-ho, però no esperàvem arribar a la desena edició fent tot un projecte artístic ambiciós de dansa. El projecte va néixer d’una beca Agita que vaig presentar quan estava acabant el conservatori professional de dansa a l’Institut del Teatre. El primer any va ser fantàstic i l’Ajuntament ens va fer l’encàrrec de desenvolupar un projecte de dansa a la ciutat: el que ha esdevingut Agitart i el festival. A vegades, dels orígens ens oblidem i al final les condicions i el context d’una administració pública que vol impulsar això, però tampoc ho pot fer sol, perquè no té els recursos humans o no pot desenvolupar-ho jurídicament, ho encarrega a una entitat sense ànim de lucre, ara cooperativa.

Creu que la gent ho ha oblidat?

Sí, sembla que sigui una empresa que ho faci i es responsabilitzi de tot. Nosaltres no som una mega estructura empresarial que ens dediquem a fer esdeveniments, sinó que fem aquest esdeveniment perquè la nostra ciutat ens ho ha demanat, com a professionals de la dansa que som.

D’aquí neix la complexitat.

Al final és una precarietat, una fragilitat i una vulnerabilitat perquè el context ho porta. I en qualsevol moment això es pot acabar, no pot tenir una continuïtat, no podem treballar sense una mirada d’estratègia de futur.

Obligats a ser cooperativa?

Sí, primer associació sense ànim de lucre, com li passa a la gran majoria del sector per poder fer els projectes i que les institucions et puguin donar recursos econòmics. Després ens hem fet cooperativa per una decisió ètica, per objectius comuns i filosofia nostra de desenvolupar projectes de dansa al territori. Ens sentim més còmodes sent una cooperativa de treball associat.

Prem per veure més contingut per a tu