Segueix-nos a les xarxes socials:

Tribut a Lluís Albert en el Dia Universal de la Sardana a Girona

«Placidesa» va ser l’obra unitària de la celebració, divendres, coincint amb el centenari del seu naixement

Tribut a Lluís Albert en el Dia Universal de la Sardana a GironaEDUARD MARTÍ

Girona va celebrar divendres el Dia Universal de la Sardana amb una audició a la plaça Independència. L’audició contemplava peces d’autors gironins, destacant una nova estrena del gironí Josep Antoni López titulada El sardanista a l’ombra. La sardana unitària de la celebració va ser Placidesa, escrita el 1954, pel músic, compositor, musicòleg, director d’orquestra i de cobla Lluís Albert (1923-2021), coincidint amb el centenari del seu naixement. 

El mestre Lluís Albert fou un barceloní establert a l’Escala, població que el va nomenar Fill Adoptiu l'any 1998 i li va concedir la Medalla d'Honor de la vila. Va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi i també li van concedir la Medalla al Mèrit Musical de l’Obra del Ballet Popular. 

El Dia Universal de la Sardana el va instituir el 1960 l'Obra del Ballet Popular i des del 2012 el gestiona la Confederació Sardanista de Catalunya. La voluntat del Dia Universal de la Sardana és difondre la sardana arreu. A més a més, vol crear sentiment de comunitat i germanor interpretant una sardana concreta que uneixi totes les manifestacions sardanistes de la jornada arreu del món.

Prem per veure més contingut per a tu